Στ. Θεοδωράκης: Οι ευρωεκλογές θα κρίνουν τις ζωές μας

Στ. Θεοδωράκης: Οι ευρωεκλογές θα κρίνουν τις ζωές μας

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν πίστεψε στην ελεύθερη οικονομία, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε σύνδεση με συντεχνίες και συμφέροντα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Αγρίνιο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΧΕΛΩΟΣ TV, σύμφωμα με ανακοίνωση του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως «η χώρα χρεοκόπησε στα χέρια των προηγούμενων πολιτικών και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρθηκε έντιμα απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά δούλεψε με βάση το πολιτικό συμφέρον και τις ιδεοληψίες του».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αφού τόνισε πως «οι ευρωεκλογές δεν είναι τοπικό παιχνίδι, αλλά υπερεθνικό που θα κρίνει τις ζωές μας», στάθηκε στην έντεχνη αποστασιοποίηση των μεγάλων κομμάτων από τις ευρωεκλογές, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση: «Δεν έχουμε ακούσει τις απόψεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Είναι πιο ασφαλές για εκείνους να δίνουν την μάχη της εσωτερικής επικαιρότητας».

Αναφορικά με το ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ, τόνισε την ανάγκη για αταλάντευτη παρουσία ώστε «να θεωρήσει και η υπόλοιπη Ευρώπη ότι εδώ είναι μια χώρα στυλοβάτης της ΕΕ». Ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι έχει πάρει σαφή θέση για την Ευρώπη που οραματίζεται, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού: «Είμαστε με εκείνους που θέλουν να φτιάξουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η δύναμη της Ελλάδας θα κριθεί από το αν είναι δυνατή μέσα στην Ευρώπη». Επισήμανε επίσης τον κίνδυνο που προκύπτει από τις διαλυτικές δυνάμεις ακροδεξιών και ακροαριστερών λαϊκιστών και δημαγωγών και όλων εκείνων που λένε ότι η Ευρώπη είναι μία οικονομική συνεργασία για να μας δίνουν «κανένα φράγκο», όπως τονίζεται.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως τα θέματα που ενδιαφέρουν κυρίως τους πολίτες είναι η οικονομία και η ανασφάλεια σε σχέση με την εγκληματικότητα, αλλά και σε σχέση με το μέλλον των παιδιών τους. Η υψηλή φορολογία αποτελεί ορατό κίνδυνο επιστροφής σε πολύ μεγάλη υποεπένδυση, τόνισε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κράτος είναι «κάτι παραπάνω από συνέταιρος» αφού τα μεσαία εισοδήματα δίνουν μέχρι και το 70% για φόρους και εισφορές, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. «Η οικονομία θέλει σύγχρονες αποφάσεις», είπε, «αλλά έχω αμφιβολίες εάν οι υπουργοί του παρελθόντος μπορούν να τις πάρουν λόγω της πρόσδεσης τους σε παλιά συμφέροντα».

Τέλος, μίλησε για την ανάγκη «εθνικής ενότητας, καθώς, όπως είπε, καμία διχασμένη χώρα δεν πάει μπροστά και σημείωσε: «Οι μικροί εμφύλιοι που έστησαν το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, οι μικροί εμφύλιοι που γίνονται σήμερα σε σχέση με τα εθνικά και το μακεδονικό, κοστίζουν στη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή