Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ακάρ: Η Τουρκία ας μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ακάρ: Η Τουρκία ας μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Αμύνης, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έκανε λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου καθώς έτσι παραβιάζεται το Διεθνές δίκαιο.

«Εφόσον η Τουρκία δηλώνει ότι σέβεται την καλή γειτονία, ας μάθει να σέβεται και το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει και όχι όπως εκείνη αυθαίρετα το ερμηνεύει», ανέφερε αρχικά ο κ. Γεννηματάς και συνέχισε:

«H Τουρκία οφείλει να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, υφιστάμενη από συνεχείς αδιέξοδες προκλήσεις».

«H έγερση ανάλογων ζητημάτων από την τουρκική πλευρά, τη στιγμή μάλιστα που απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που μια κυρίαρχη χώρα ασκήσει ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο, δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο σχέσεων που η Ελλάδα, ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί να καλλιεργήσει με όλες τις γειτονικές της χώρες», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή