Μοιραία λάθη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε στην εξουσία υποσχόμενος, και αυτός, το τέλος της διαπλοκής. Πράγματι κούνησε αρχικά το αμαρτωλό δέντρο και έπεσαν μερικά υπερώριμα, ή μάλλον σάπια, «φρούτα». Κακώς δεν το είχαν κάνει οι προηγούμενοι. Κατόπιν κατελήφθη από τη μανία να στήσει τη δική του διαπλοκή. Εκεί έγιναν ακρότητες και μοιραία λάθη.

Οι πιο πρόθυμοι εταίροι κινούνταν στα όρια της ποινικής συμπεριφοράς και, εντέλει, κάηκαν και οι ίδιοι. Τώρα επιζητούν εκδίκηση. Εκεί που δεν υπήρχαν περιθώρια συμβιβασμών δοκιμάσθηκε το μπούλινγκ, χωρίς κανένα σεβασμό στους θεσμούς. Σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε αγαστή συνεργασία που κατέληξε σε μπαράζ διευθετήσεων, σε άλλες στράβωσε. Τώρα όλα τα παραπάνω «σκάνε», όπως συμβαίνει πάντα στο τέλος, στο κεφάλι της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθε από τα λάθη των προηγούμενων, γιατί γλυκάθηκε γρήγορα. Το ζητούμενο σε αυτόν τον τόπο παραμένει η αυτονομία της πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή