«Βουλιάζει» από τουρίστες η Βόρειος Ιρλανδία μετά το Game of Thrones

«Βουλιάζει» από τουρίστες η Βόρειος Ιρλανδία μετά το Game of Thrones

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα αναπάντεχο κύμα παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος έχει αρχίσει να γνωρίζει η περιοχή της Βορείου Ιρλανδίας, τοποθεσία όπου διαδραματίζεται η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Παιχνίδι του Θρόνου» (Game of Thrones), που η φήμη της έχει αρχίσει να προσελκύει ορδές τουριστών στη βρετανική επαρχία μετά την έναρξη της προβολής της το 2011.

Η δημοφιλής σειρά, της οποίας ο όγδοος και τελευταίος κύκλος έχει αρχίσει να μεταδίδεται από τις 14 Απριλίου σε 186 χώρες, έχει προσελκύσει 120.000 τουρίστες στην βρετανική επαρχία από το 2016, που συνεισέφεραν 30 εκατ. λίρες στα έσοδά της, σύμφωνα με το Γραφείο Τουρισμού της Βορείου Ιρλανδίας. Ένας στους έξι τουρίστες που μεταβαίνει στην περιοχή το κάνει με σκοπό να επισκεφθεί τις τοποθεσίες των γυρισμάτων της σειράς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του.

«Βουλιάζει» από τουρίστες η Βόρειος Ιρλανδία μετά το Game of Thrones-1

Η οροσειρά Binevenagh όπου, στην 5η σεζόν, η  Daenerys Targaryen σώθηκε από τον δράκο της, Drogon @ belfasttelegraph.co.uk

Το Game of Thrones έχει γίνει για τη Βόρειο Ιρλανδία ότι το «Άρχοντας των Δακτυλιδιών» για τη Νέα Ζηλανδία. Σήμερα, στην τουριστική διαδρομή που πραγματοποιεί τις ξεναγήσεις στους τόπους των γυρισμάτων κυκλοφορούν τουλάχιστον δύο γραμμές λεωφορείων που είναι ασφυκτικά γεμάτα. Μάλιστα, κατά μήκος της διαδρομής έχουν αναρτηθεί επιγραφές που αναφέρονται στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σειράς, όπως «Ήλιος, Θάλασσα και Αγριότητα». 

Μολαταύτα, ο τελευταίος κύκλος ενδέχεται να σημάνει και το τέλος της «τουριστικής άνοιξης» για την περιοχή. Για να ανταπεξέλθει αυτού του κινδύνου, η βρετανική επαρχία σχεδιάζει ορισμένα εναλλακτικά σχέδια, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την επόμενη περίοδο και θα περιλαμβάνουν επισκέψεις στα στούντιο της σειράς, ευελπιστώντας πως τα έσοδα από τον θεματικό τούτο τουρισμό θα συνεχισθούν.

Εκτός από τις τοποθεσίες στην Βόρεια Ιρλανδία και άλλες περιοχές, στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί γυρίσματα του Game of Thrones, όπως ο γκρεμός στο Αλμανάγκια, μία έρημο από παγετώνες και βράχων στα νότια της Ισλανδίας, ή άλλα φυσικά τοπία στην Κροατία, την Ισπανία, ή ακόμη και στη Μάλτα, έχουν κατακλυσθεί τα τελευταία χρόνια από φανατικούς θαυμαστές της σειράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή