100 Χρόνια «Η Καθημερινή» – Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1931: Ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά (ΒΙΝΤΕΟ)

100 Χρόνια «Η Καθημερινή» – Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1931: Ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά (ΒΙΝΤΕΟ)

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ανασκαφές της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αρχαία Αγορά, κέντρο της δημόσιας ζωής στην Αθήνα των Κλασικών και Ελληνιστικών χρόνων, ξεκίνησαν το 1931 υπό την επίβλεψη του Τ. Λέσλι Σίαρ, με σκοπό να ρίξουν φως σε 5.000 χρόνια αθηναϊκής ιστορίας. Η ανασκαφή –έργο ιδιαίτερα απαιτητικό– χρηματοδοτήθηκε σχεδόν αποκλειστικά από ιδιωτικά ιδρύματα και ιδιώτες, όπως τα Ιδρύματα Ροκφέλερ και Φορντ και το Εθνικό Ταμείο για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Η «Κ» γράφει: «Υπό την εποπτείαν των Αμερικανών Αρχαιολόγων ήρχισαν χθες τη πρωΐαν αι ανασκαφαί διά την αποκάλυψιν των αρχαίων Αθηνών. Επί του παρόντος ανασκάπτεται ο χώρος της αμερικανικής ζώνης, όπου και κατεδαφίσθησαν αι απαλλοτριωθείσαι οικείαι.»

100 Χρόνια «Η Καθημερινή» – Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1931: Ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά (ΒΙΝΤΕΟ)-1

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας καθώς και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις ανασκαφές της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αρχαία Αγορά στην ημερομηνία 25 Μαΐου 1931 στο χρονολόγιο της «Κ» για τα εκατό χρόνια κυκλοφορίας της.

100 Χρόνια «Η Καθημερινή» – Ενας αιώνας με ένα κλικ – 1931: Ανασκαφές στην Αρχαία Αγορά (ΒΙΝΤΕΟ)-2

Άποψη της περιοχής της Αρχαίας Αγοράς πριν την κατεδάφιση των απαλλοτριωμένων σπιτιών (Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, Αρχείο Ανασκαφών Αγοράς, Αθήνα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή