Κύπρος: Ομολόγησε τους δύο φόνους ο 35χρονος

Κύπρος: Ομολόγησε τους δύο φόνους ο 35χρονος

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποκάλυψη του πρωτοφανούς εγκλήματος την περασμένη Κυριακή στο παλιό μεταλλείο της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό, σοκάρει την κυπριακή κοινή γνώμη.

Από την Παρασκευή, μέχρι και χθες, Σάββατο, αργά το απόγευμα, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, καθώς ο 35χρονος Ελληνοκύπριος που θεωρείται ύποπτος για την διάπραξη των εγκλημάτων, φέρεται να παραδέχθηκε και να υπέδειξε στην Αστυνομία συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Εγκρίθηκε το αίτημα της αστυνομίας για άλλες 6 ημέρες κράτησης για τον 35χρονο για τη δεύτερη υπόθεση που αφορά φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης.

Στο δικαστήριο ως μάρτυρας παρουσιάστηκε ο Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της πρώτης εύρεσης πτώματος.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο ύποπτος παραδέχθηκε τον φόνο της Μαρί Ρόουζ σε θεληματική κατάθεση.

Ο ύποπτος ανέφερε, επίσης σε θεληματική κατάθεση, ότι γνώρισε μέσω badoo τη δεύτερη νεκρή. Είπε ότι την έπνιξε κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

Με λεπτομέρειες στην κατάθεσή του ο 35χρονος στις 20/04 εξιστόρησε όλο το χρονικό της φρίκης.

Με βάση τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου 2018, γνώρισε την Αριάν Παλάνας μέσω badoo, την μετέφερε στο σπίτι του, όπου είχαν ερωτική επαφή κατά τη διάρκεια της οποίας την έπνιξε. Μετά την έδεσε και τη μετέφερε στο μεταλλείο Κοκκινόγειας και την πέταξε στο φρεάτιο.

Θα πραγματοποιηθούν νέες έρευνες στα οχήματα του και νέες έρευνες των συσκευών του.

Έρευνες θα πραγματοποιηθούν και γενικότερα, με τη συνδρομή της Ιντερπόλ και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Υπάρχει ανακριτικό έργο που δεν έχει συμπληρωθεί, ανέφερε ο κ. Γιωρκάτζης.

Μια από τις εξαφανισμένες κοπέλες κατονόμασε ο 35χρονος στην κατάθεση του. Η Αστυνομία τότε με ανακοίνωση της ζητούσε τη βοήθεια των πολιτών για εντοπισμό της εικονιζόμενης στην πιο κάτω φωτογραφία γυναίκας, η οποία λείπει από την κατοικία της στην Αγλαντζιά, από τις 21 Ιουλίου, 2018.

Η εν λόγω γυναίκα ονομάζεται ARIAN PALANAS LOZANO, είναι 28 χρόνων και κατάγεται από τις Φιλιππίνες.

Κύπρος: Ομολόγησε τους δύο φόνους ο 35χρονος-1

Οι σημερινές εξελίξεις

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 35χρονος φέρεται να υπέδειξε ένα δέντρο λέγοντας ότι πέταξε την 6χρονη σε εκείνο το σημείο, το πτώμα κύλησε και τότε την έσπρωξε, ώστε να πέσει στη λίμνη Μεμί.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, ο 35χρονος που θεωρείται ύποπτος για το στυγερό έγκλημα στο Μιτσερό παρουσιάστηκε σήμερα στις 11 στο δικαστήριο Λευκωσίας για υπόθεση του δεύτερου φόνου. Εξέλιξη που είναι συνδεδεμένη με τον εντοπισμό του δεύτερου πτώματος γυναίκας χθες στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Σήμερα, μία εβδομάδα μετά, μέλη της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο Μιτσερό, ενώ παρών είναι και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, για συντονισμό των ερευνών.

Την ίδια ώρα ο 35χρονος ύποπτος αξιωματικός μεταφέρθηκε από μέλη της Αστυνομίας στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για υπόδειξη σκηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή