Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Μητρόπολη Αθηνών

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Μητρόπολη Αθηνών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Ο Υιός του Θεού εισέρχεται βασιλικώς στην Αγία Πόλη. Ο ενανθρωπήσας Θεός πράος και σώζων, δίκαιος και λυτρωτής, έρχεται και εισέρχεται στην Πόλη την Αγία, για να βασιλέψει διά της Αναστάσεώς Του από τους νεκρούς εις τους αιώνες. Η είσοδός του είναι θριαμβευτική από όσους βρίσκονται εκεί, για να γιορτάσουν το Εβραϊκό Πάσχα. Υμνούν τον νικητή του θανάτου και της φθοράς, τον Κύριο της δόξας».

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι «η είσοδος του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ είναι νικητήρια, αλλά ταυτοχρόνως είναι και η έξοδός Του διά του Σταυρού προς την Ανάσταση».

Αναφέρθηκε, ακόμη, στο πρόβλημα του κόσμου και του ανθρώπου που είναι ο θάνατος, για να υπογραμμίσει «Ποιος μπορεί να νικήσει τον θάνατο και την φθορά; Κανείς, παρά μόνο ο Αθάνατος και αιώνιος Θεός».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «Αυτός νίκησε ενδεικτικά και προκαταβολικά τον θάνατο στο πρόσωπο του φίλου Του Λαζάρου και τον κατατρόπωσε τελεσίδικα με τη δική Του αυτεξούσια Ανάσταση εκ των νεκρών. Αλλωστε, η Ανάσταση του Λαζάρου επιβεβαιώνει την κοινή Ανάσταση του γένους των ανθρώπων».

Επίσης, ο π. Χρυσόστομος μίλησε για τους απανταχού της γης πιστούς που «ακολουθώντας τον Κύριο ενδόξως εισερχόμαστε ως Εκκλησία στην εβδομάδα του Πάθους, για να καταλήξουμε και να μεταλάβουμε της Αναστάσεως και της Αγιότητος Αυτού την Αγία ημέρα του Πάσχα».

Καταληκτικά, τόνισε πως «όλοι μαζί καλούμεθα να ακολουθήσουμε από σήμερα εκκλησιαστικώς και λατρευτικώς τον Χριστό πορευόμενοι μαζί του μέχρι την Ανάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή