Τουρκία: Αγρια επίθεση στον αρχηγό της αντιπολίτευσης στην Αγκυρα (βίντεο – φωτογραφίες)

Τουρκία: Αγρια επίθεση στον αρχηγό της αντιπολίτευσης στην Αγκυρα (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που πέτυχε πολλές νίκες στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, δέχθηκε σήμερα επίθεση από εξαγριωμένους άνδρες, ενώ βρισκόταν στην κηδεία ενός Τούρκου στρατιώτη σε χωριό έξω από την Αγκυρα, ο οποίος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK)

Σύμφωνα με το κόμμα και πλάνα βίντεο από το συμβάν, ο Κιλιτσντάρογλου δέχθηκε επίθεση στο κεφάλι τουλάχιστον δύο φορές, προτού τον απομακρύνουν με ασφάλεια φρουροί της ασφάλειάς του από το πλήθος.

Τουρκία: Αγρια επίθεση στον αρχηγό της αντιπολίτευσης στην Αγκυρα (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Ο ηγέτης του CHP κατάφερε να φύγει από το σημείο και να βει καταφύγιο σε ένα κοντινό σπίτι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Στη συνέχεια πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι φωνάζοντας «Έξω το PKK», ανέφερε το NTV.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο Κιλιτσντάρογλου φυγαδεύτηκε τελικά από το σπίτι με ένα τεθωρακισμένο όχημα, συνοδεία στρατού.

«Στο περιστατικό, ήμαστε όλοι διασκορπισμένοι. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι καλά. Έχει οδηγηθεί σε ασφαλές μέρος», δήλωσε ο Λεβέντ Γκιοκ, βουλευτής του CHP από την Aγκυρα. «Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Ο Κιλιτσντάρογλου θα κάνει δήλωση.»

Οι υποψήφιοι του CHP για τους δήμους της Aγκυρας και της Κωνσταντινούπολης κέρδισαν εκείνους του κόμματος AKP του προέδρου Ερντογάν, σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα και σειρά νέων καταμετρήσεων των ψήφων στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από τρεις εβδομάδες.

Το AKP έχει υποβάλει δύο αιτήματα για ακύρωση και νέα καταμέτρηση των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη επικαλούμενο παρατυπίες καθώς και ότι ορισμένες ψήφοι ήταν παράνομες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή