Μαραθώνια απολογία Λυκουρέζου στον ανακριτή

Μαραθώνια απολογία Λυκουρέζου στον ανακριτή

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε το πρωί και συνεχίζεται εδώ και έξι ώρες ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, η μαραθώνια απολογία του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που μετήχθη στο εφετείο υπό τη συνοδεία αστυνομικών, καθώς μετά τη σύλληψή του κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του ποινικολόγου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης. Ο ηγέτης ειδικός ανακριτής φέρεται να απαίτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο. Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό κι ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης, μαζί με τον γνωστό ποινικολόγο Θεόδωρο Παναγόπουλο, εισήλθε στο γραφείο του ανακριτή, κρατώντας φάκελο με το υπόμνημά του, ενώ συγγενικά του πρόσωπα τον περίμεναν.

Τα παιδιά του, από τον πρώτο του γάμο και η κόρη του Μαρία Ελένη ήταν στο πλευρό του ενώ λίγο αργότερα μετήχθη και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας Λυκουρέζου.

Μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα κρίνουν για το αν θα κρατηθούν προσωρινά ή εάν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή