Πάνος Καμμένος κατά Μαρινάκη και Κοτζιά

Πάνος Καμμένος κατά Μαρινάκη και Κοτζιά

6' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να τεθεί εκτός κυβέρνησης ο Πάνος Καμμένος, με αντάλλαγμα τον έλεγχο των εφημερίδων του ΔΟΛ, απαιτούσε από τον πρωθυπουργό ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Μαρινάκης», είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «τότε που πήρε τον ΔΟΛ, πράγματι ήταν μια εποχή που συνομιλούσε με κάποιους από την κυβέρνηση…. Μου είχε μεταφερθεί, τότε, ότι ο κ. Μαρινάκης είχε πει προς τους συνομιλητές του ότι βγάλτε τον Καμμένο από την κυβέρνηση από εταίρο και εγώ θα σας τον δώσω τον ΔΟΛ. Αυτό μου μεταφέρθηκε από την κυβέρνηση… Και, μάλιστα, προς τιμήν του τότε, ο κ. Τσίπρας, τού είπε ότι εγώ δεν σπάω τον συνασπισμό με τον Καμμένο».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Καμμένος έδωσε σαφές ευρωσκεπτικιστικό στίγμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τονίζοντας ότι το κόμμα του τάσσεται κατά της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την έννοια της τραπεζικής ενοποίησης, ενώ εκφράζει την αντίθεσή του με όσες πολιτικές δυνάμεις υπακούουν στις απαιτήσεις της γερμανικής πλευράς και «στα κελεύσματα της Ευρώπης».

Σχετικά με την αντιπαράθεσή του με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο κ. Καμμένος προτείνει «εάν δεν αρθούν οι ασυλίες μας από τη Βουλή, να παραιτηθούμε και οι δύο από βουλευτές και να πάμε στα δικαστήρια».

Αναλυτικά, ερωτώμενος από τον ΣΚΑΪ για το τηλεοπτικό σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι «όπως συμβαίνει με όλα τα σποτ και τις ταινίες, υπάρχει ένα σενάριο. Τον Θανάση του σποτ μπορεί να τον αναγνωρίσει κανείς σε πολλούς. Σε αυτούς πάντως που υπακούουν… Το χέρι της Μέρκελ- ξέρετε – μας δυσκόλεψε πολύ. Νομίζω ότι από την μια μεριά ο κ. Τσίπρας έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία προς την κ. Μέρκελ και προς τη γερμανική πλευρά και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης μας έφερε τον Βέμπερ εδώ. Που ο Βέμπερ είναι η φυσική συνέχεια της κ. Μέρκελ».

Στην παρατήρηση ότι επί συγκυβέρνησης υπάκουε και εκείνος στην Καγγελάριο, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι όπως ξέρετε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαχωρίσαμε πάντα τη θέση μας όταν η κοινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έδειξε ότι πάει προς τη γερμανική πλευρά. Εξάλλου, αυτό είναι ξεκάθαρο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Διότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι ο κ. Τσίπρας της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως ξεκίνησε, όπου εκεί αν θέλετε είχαμε ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Είναι εκείνος ο οποίος διεκδικεί πλέον το χρίσμα των ευρωσοσιαλιστών και διεκδικεί, όπως ο ίδιος είπε, να κάνει την πράσινη αριστερά, δηλαδή να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ να πω ότι (σσ. ο κ. Τσίπρας) είναι ο Θανάσης του σποτ, αλλά αυτό έχει μεγάλη σημασία στις ευρωεκλογές. Και έχει μεγάλη σημασία στο ευρωκοινοβούλιο. Και εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αυτό θέλουμε να επιδιώξουμε. Τη διαφορά μας απέναντι στα άλλα κόμματα σε σχέση με τα κελεύσματα της Ευρώπης…»

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε ξεκάθαρα τον ευρωσκεπτικιστικό χαρακτήρα του κόμματός του, λέγοντας: «Είμαστε κατά της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την έννοια της τραπεζικής ενοποίησης». ‘Όταν μάλιστα επισημάνθηκε ότι υπέγραψαν μηνμόνιο με τον κ. Τσίπρα, είπε:

«Υπογράψαμε μία συμφωνία την οποία ενέκρινε ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο του ΄15. Ήταν ένα μνημόνιο, αν θέλετε, αλλά δεν είχε την έννοια των παρατεταμένων συμφωνιών που δεν έχουν τέλος, ήταν μια τελική συμφωνία που έφερε την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Είμαστε υπό αυστηρούς κανόνες, αλλά βλέπετε ότι σιγά- σιγά αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε, γίνονται. Και τα αναδρομικά δόθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις, και οι συντάξεις δεν μειώθηκαν και ο ΕΝΦΙΑ – ελπίζω να είναι ακόμα πιο τολμηρή η μείωση του ΕΝΦΙΑ – και ο 13ος μισθός στους συνταξιούχους και τους εργαζομένους και οι μειώσεις των φόρων, που για μας είναι πολύ βασικό».

«Είμαστε», συνέχισε, «υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, υπάρχουν πολύ καθυστερημένα προγράμματα, για τα οποία πιέσαμε όταν είμαστε κυβένηση. Το θέμα του Ελληνικού, το θέμα της ΕΛΒΟ, είναι σε εκκρεμότητα και πρέπει να προχωρήσουν. Και στο Ελληνικό υπήρχαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, αλλά και στο θέμα της ΕΛΒΟ πχ είχαμε επενδυτή ο οποίος ήρθε έδωσε χρήματα και τον πετάξαν έξω, γιατί θέλανε εκεί να επιβληθεί η γερμανική βιομηχανία όπλων. Εμείς είμαστε σε αυτήν τη διακυβέρνηση και φύγαμε για το θέμα της Μακεδονίας, από κει και πέρα υπάρχουν αγκυλώσεις στην Αριστερά, με τις οποίες εμείς συγκρουστήκαμε, αλλά εγώ περισσότερο έντιμα αντιμετωπίζω πολιτικά τους 53… Εχουν ξεκάθαρες θέσεις, όπως στα θέματα της Ορθοδοξίας. Και εκεί, εμείς παλέψαμε εναντίον τους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν μπορεί «να συμπλεύσει με τον κ. Κόκκαλη», ενώ σχολιάζοντας την παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ασυμβίβαστο».

«Κανείς», τόνισε, «δεν έχει οικογενειακή ευθύνη. Να το πούμε αυτό. Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Κόκκαλης δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι ένας άνθρωπος που η οικογένειά του έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει δημόσια έργα, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Υπάρχει η σχέση με την Intracom Defence, η οποία κάνει δουλειές με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και πιστεύω ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο (…) αν θέλετε, μπορεί να είναι νόμιμό, αλλά δεν είναι ηθικό. (…)Η οικογένεια αυτή στήριξε επί Σημίτη όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ. Εγώ προτιμώ τον Τσίπρα με την Αριστερά με την οποία διαφωνούσα ιδεολογικά, στη θρησκεία, στα εθνικά θέματα, και άλλο να γίνει ένα ΠΑΣΟΚ. Και μην ξεχνάμε. Το ΠΑΣΟΚ ήταν της Ζίμενς, του Χριστοφοράκου, των Ολυμπιακών Αγώνων… Έτσι, ακουμπάει τη διαπλοκή. Όχι την ακουμπάει, την αγκαλιάζει, την ενσωματώνει. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι ο κ. Κόκκαλης δεν έχει σχέση μόνον με την ΣΥΡΙΖΑ. Στη ΝΔ υποψήφια είναι η κ. Νίκη Τζαβέλλα. Η αντιπρόεδρος του συγκροτήματος».

Για το θέμα της άρσης ασυλίας του και τις κατηγορίες που απηύθυνε εναντίον του η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε: : «Η κυρία Μπακογιάννη, όταν ήρθε η ώρα της αγωγής στο αστικό δικαστήριο, δεν ήρθε,δεν έφερε ούτε μάρτυρα. Έφερε έναν παππού, και η ίδια ούτε παρέστη, αν και έλεγε «περιμένω το δικαστήριο». Πήγαμε στο δικαστήριο, πήγα ο ίδιος, και δεν ήρθε. Θέλω να καταλάβει και ο ελληνικός λαός, γιατί θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό: είμαι ο μόνος εν ενεργεία βουλευτής και υπουργός, ο οποίος με δική του απόφαση, ήρε την ασυλία και πήγε και δικάστηκε. Στην υπόθεση Πάχτα, στη Θεσσαλονίκη. Και αθωώθηκα».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι επικαλέστηκε το συνταγματικό του δικαίωμα και δεν δέχτηκε να πάει στο δικαστήριο ως απλός βουλευτής αλλά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, στις μηνύσεις που του έχει κάνει ο όμιλος Μαρινάκη. Εξηγώντας το λόγο, τόνισε:

«Μιλάω για τα Παραπολιτικά, μιλάω για την κ. Μπακογιάννη την κουμπάρα του, μιλάω για τον κ. Μαρινάκη τον ίδιο, ο οποίος έχει αγωγές περίπου πέντε εκατομμυρίων εναντίον μου. Προχθές δικάστηκε μια υπόθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ. Δεν φοβάμαι τίποτα, αλλά έχω δεχθεί μια δεκάδα μηνύσεων από τον όμιλο, μαζί με την κουμπάρα, οι οποίες για να αντιμετωπιστούν πρέπει να έχω έναν στόλο δικηγόρων. Εκείνοι έχουν στόλο δικηγόρων από πίσω, τους οποίους πληρώνουν αδρά: τον κ. Δημακόπουλο, τον κ. Βορίδη και άλλους…»

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι με τις συγκεκριμένες αγωγές δέχεται από τον συγκεκριμένο όμιλο «μπαράζ πολτικής επίθεσης», τις οποίες για να αντιμετωπίσει, όπως είπε, θα πρέπει να βρίσκεται από το πρωί μέχρι το βράδυ στα δικαστήρια…

Και συνέχισε: «Οι μηνύσεις λοιπόν που λένε ότι δεν ήρθη η ασυλία μου, είναι οι μηνύσεις του ομίλου Μαρινάκη και της κουμπάρας του. Αυτές είναι οι μηνύσεις. Μηνύσεις που συνοδεύονται, παράλληλα, από αγωγές αστικές. Σε οποιαδήποτε άλλη μήνυση που δεν αφορά την πολιτική μου δραστηριότητα, και ως υπουργού, όχι απλώς άρω την ασυλία μου, εγώ πάω και στο δικαστήριο».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεσή του με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε διατεθειμένος να αρθεί η ασυλία του με την προϋπόθεση ότι θα αρθεί και του κ. Κοτζιά.

«Εγώ δημόσια του λέω τώρα εδώ από τον ΣΚΑΙ, ότι όταν θα 'ρθει η ώρα των δικαστηρίων – γιατί και εγώ έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, αυτός σε εμένα, εγώ σε αυτόν, όχι σε αυτόν – όχι μόνο δεσμεύομαι αλλά προτείνω δημόσια, εάν δεν αρθούν οι ασυλίες, από τη βουλή, να παραιτηθούμε και οι δύο από βουλευτές. Και να πάμε στα δικαστήρια… Να αποδείξουμε στον ελληνικό λαό ποια είναι η αληθεια. Η υπόθεση δεν είναι απλώς να κάνουμε μηνύσεις (…)Το θέμα είναι η Δικαιοσύνη σε βάθος να διερευνά τις υποθέσεις. Τα στοιχεία δεν αφορούν τον κ. Κοτζιά προσωπικά. Εγώ κόντρα προσωπική δεν έχω με κανέναν. Τον θεωρώ τον ολετήρα της Ελλάδας στο θέμα του Μακεδονικού, από 'κει και πέρα όμως είναι ένα θέμα που αφορά και άλλους…».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή