Ισχυρός σεισμός 6,3 στις Φιλιππίνες με πολλά θύματα

Ισχυρός σεισμός 6,3 στις Φιλιππίνες με πολλά θύματα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός 6,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS.

Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μανίλα σε βάθος 40 χιλιομέτρων, έγινε αισθητός, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters, στην κύρια επιχειρηματική συνοικία της πρωτεύουσας Μανίλα.

Από τον σεισμό κατέρρευσαν κτίρια σε δύο πόλεις στις βόρειες Φιλιππίνες, όπου – σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές – υπάρχουν και πέντε θύματα.

Τρία πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια κτιρίου στην πόλη Πόρακ, ενώ ένα παιδί και η γιαγιά του σκοτώθηκαν από την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Λουμπάο, ανακοίνωσε η κυβερνήτης της επαρχίας Λίλια Πινέντα στο τηλεοπτικό δίκτυο ABS-CBN, προσθέτοντας πως ο σεισμός έχει προκαλέσει διακοπή της ηλεκτροδότησης που εμποδίζει το έργο των διασωστών.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Παμπάνγκα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Τα τοπικά μέσα και οι χρήστες του Twitter αναφέρουν σοβαρές ζημιές σε κτίρια και υποδομές σε πολλές πόλεις. 

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στη «ζώνη του πυρός» του Ειρηνικού, μια ζώνη στην οποία συναντώνται τεκτονικές πλάκες προκαλώντας συχνά σεισμική δραστηριότητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή