Πρόγραμμα σοβαρό και αξιόπιστο

Πρόγραμμα σοβαρό και αξιόπιστο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όχι σαν τα προγράμματα που ακούμε στις ειδήσεις. To δικό μου είναι όμορφο, είναι χειρόγραφο, έχει ζωγραφιστό πλαίσιο, διαφορετικό χρώμα για κάθε ημέρα της εβδομάδας και σχεδιάκια στις δραστηριότητες. Κάνω πολλά προγράμματα σε μικρά ή σε μεγάλα χαρτάκια, για μένα, για τους άλλους, για το σπίτι, για το γραφείο, και τα περιποιούμαι όλα, ανεξάρτητα από το αν θα τα τηρήσω.

Μ. Δευτέρα: Πρωινός καφές και έξω στην αυλή για φράουλες. Διαλέγω και κόβω τις πιο ζουμερές, τις πιο ώριμες, για μια φρέσκια ζεστή μαρμελάδα, ίσα ίσα για το πρωινό. Το βαρέλι με τον ασβέστη στη γωνία, για κάτασπρα πεζούλια, περιγράμματα σκαλοπατιών και κορμούς δέντρων.

Μ. Τρίτη: Πρωινός καφές και έξω στην αυλή για φράουλες. Το αλεύρι, το βούτυρο και τα μπαχαρικά στον πάγκο της κουζίνας, για μυρωδάτα κουλούρια και αφράτα τσουρέκια.

Μ. Τετάρτη: Πρωινός καφές και έξω στην αυλή για φράουλες. Μαζεύω πολλές και για γλυκό του κουταλιού. Οι πιο γλυκές τρώγονται αμέσως.

Μ. Πέμπτη: Πρωινός καφές και έξω στην αυλή για φράουλες. Τα αυγά και τα κόκκινα χρώματα στον πάγκο της κουζίνας.

Μ. Παρασκευή: Πρωινός καφές και έξω στην αυλή για φράουλες. Το κλαδευτήρι δίπλα στη μεγάλη δάφνη. Με τα φύλλα της θα στρώσω τον δρόμο μπροστά στο σπίτι για την Περιφορά.

Μ. Σάββατο: Πρωινός καφές και έξω στην αυλή για φράουλες. Μαζεύω πολλές και για την εορταστική τάρτα.

Πρόγραμμα εορταστικό και φραουλένιο. Όλο το Πάσχα αυτή η μαρμελάδα:

Πλένουμε όσες φράουλες θέλουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με ζάχαρη τη μισή από το βάρος των φρούτων (500 γρ. φράουλες-250 γρ. ζάχαρη) και μερικά φυλλαράκια φρέσκιας μέντας. Βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, λιώνοντας μερικές με το κουτάλι. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή