Προς αύξηση μεριδίου του Κωνστ. Αμοιρίδη στην Intertech

Προς αύξηση μεριδίου του Κωνστ. Αμοιρίδη στην Intertech

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Αμοιρίδη αναμένεται να περάσει ο έλεγχος της αντιπροσωπείας της Panasonic στην Ελλάδα. Ο τελευταίος, γνωστότερος από την αντιπροσωπεία της Μorris στην Ελλάδα (Αμοιρίδης-Σαββίδης Α.Ε.), φαίνεται πως θα είναι ο μοναδικός παλαιός μέτοχος της Intertech που θα συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης. Ο επιχειρηματίας σήμερα ελέγχει περίπου το 7,3% των μετοχών της Intertech και εκτιμάται ότι η συμμετοχή του, μετά πέρας της αύξησης του μ.κ., θα ανέλθει σε περίπου 33%.

Το ύψος της τελικής συμμετοχής θα εξαρτηθεί από τη στάση των υπόλοιπων παλαιών μετόχων της Intertech. Eιδικότερα, θα εξαρτηθεί κυρίως από τη στάση των μικρομετόχων και το κατά πόσον αυτοί θα ασκήσουν τα δικαιώματα απόκτησης των νέων μετοχών της αύξησης του μ.κ.

Αντίθετα, δεν θεωρείται πιθανή η συμμετοχή του επιχειρηματία και σημερινού βασικού μετόχου της εταιρείας, Δημήτρη Κοντομηνά. Ο τελευταίος φέρεται να έχει ενεχυριάσει το σύνολο της συμμετοχής του στην Intertech σε πιστώτριες τράπεζες.

H αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intertech είχε αποφασιστεί σε έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων στις 28 Δεκεμβρίου 2018. Ωστόσο, καθώς παρέρχεται άκαρπη η περίοδος των τεσσάρων μηνών, απαιτείται η ανανέωση της σχετικής απόφασης. Η νέα έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας, που θα ανανεώσει την απόφαση για άλλους τέσσερις μήνες, έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου 2019. Οι μέτοχοι της εταιρείας δεν αναμένεται να μεταβάλουν την αρχική απόφαση, που προέβλεπε την αύξηση του μ.κ. κατά 1,4 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση 2.808.300 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας με τιμή διάθεσης 0,50 ευρώ και άσκηση δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Η Intertech παρουσίασε τα τελευταία χρόνια έντονα καθοδική πορεία, με τα έσοδα α΄εξαμήνου 2018 να διαμορφώνονται σε μόλις 9 εκατ. ευρώ, έναντι 17 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017. Πριν από την κρίση, τα ετήσια έσοδα της εταιρείας κυμαίνονταν πάνω από 50 εκατ. ευρώ. Το κυριότερο είναι ότι προ κρίσης η εταιρεία ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρος, ενώ σήμερα παρουσιάζει συσσωρευμένες ζημίες ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή