Βραβευμένες οάσεις

5' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά spa-προορισμοί που στέφθηκαν νικητές στην τελευταία απονομή των World Spa Awards.

World’s Best Day Spa

Gaia Retreat & Spa – Αυστραλία

Εξατομικευμένες υπηρεσίες ημέρας, που συνδυάζονται με κομψή διαμονή και καλό φαγητό.

Βραβευμένες οάσεις-1

Στo Gaia Retreat & Spa μπορείτε να προσωποποιήσετε την εμπειρία ευεξίας, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα ειδικά για σας. © Gaia Retreat & Spa

 

Βρίσκεται στην ενδοχώρα της επαρχίας Bundjalung, περίπου 15 λεπτά από το παραθαλάσσιο θέρετρο Byron Bay. To όνομά του, Gaia, σημαίνει «το πνεύμα της Μητέρας Γης». Άνοιξε το 2005 και έχει καθιερωθεί ως το πολυβραβευμένο boutique lifestyle retreat της Αυστραλίας. Το spa του δίνει απόλυτη ελευθερία στους επισκέπτες να διαμορφώσουν ή να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες του –μέσα από ένα ευρύ φάσμα ολιστικών εξειδικευμένων ημερήσιων θεραπειών– προκειμένου να σχεδιάσουν μια εμπειρία ευεξίας που να υπηρετεί τις δικές τους ανάγκες. Η ομάδα επαγγελματιών του Gaia προσφέρει πολύτιμες συμβουλές και καθοδηγεί τους ενδιαφερομένους ώστε να γνωρίσουν και άλλες παράλληλες δραστηριότητες, όπως μαθήματα τάι τσι, sound meditation, κ.ά. Διαθέτει 18 χώρους διαμονής και άφθονο περιβάλλοντα χώρο με δέντρα, αιώρες, παγκάκια διαλογισμού και θιβετιανά γλυπτά από πέτρα. 

|| gaiaretreat.com.au


World’s Best New Hotel Spa

Alpine Spa – Ελβετία

Ένας τόπος ευεξίας, χαράς και ζωτικότητας σε ένα ελβετικό resort με ιστορία.

Βραβευμένες οάσεις-2

Η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο προσφέρεται για ποδηλασία, ιππασία, αναρρίχηση, και άλλες δραστηριότητες. © Bürgenstock Hotels AG

 

Η θέα από το ολοκαίνουργιο Bürgenstock Hotel & Alpine Spa στη λίμνη Λουκέρνη και στις Άλπεις κόβει την ανάσα. Το νεόκτιστο θέρετρο με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και το σύγχρονο ντιζάιν αποτελεί μέρος του θρυλικού Bürgenstock Resort. Στην καρδιά της κεντρικής Ελβετίας, 500 μ. πάνω από τη λίμνη, το ξενοδοχείο διαθέτει ένα spa 10.000 τ.μ. με πισίνα υπερχείλισης, σάουνα, λουτρά με θαλασσινό νερό, θεραπείες εμπνευσμένες από το αλπικό τοπίο και κέντρο υγεινής ζωής. Οι φιλοξενούμενοι αξιοποιούν τον χρόνο –που εδώ κυλάει όμορφα και αργά– με χαλαρωτικούς περιπάτους στη φύση, παίζοντας τένις ή γκολφ, κάνοντας ιππασία, ποδηλασία, κ.ά.

|| buergenstock.ch


World’s Best Mineral and Hot Springs Spa

The Thermal Spa@Aqua Dome – Αυστρία

Με θέα τις κορυφές των Αυστριακών Άλπεων, η κολύμβηση μετατρέπεται σε εμπειρία.

Βραβευμένες οάσεις-3

Ο θερμικός θόλος με τις πισίνες.

Ένα από τα καλύτερα κέντρα ιαματικών λουτρών στις Άλπεις. Το spa καταλαμβάνει 22.000 τ.μ. και διαθέτει δώδεκα εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες με θερμοκρασίες στους 34-36°C, εφτά σάουνες, ατμόλουτρα βοτάνων, διάφορες αίθουσες χαλάρωσης και έναν εξωτερικό χώρο πραγματικά μοναδικό, με έναν ψηλό θερμικό θόλο (Thermal Dome), στις πλευρές του οποίου υπάρχουν τρεις υπερυψωμένες πισίνες που μοιάζουν να αιωρούνται. Οι λάτρεις της κολύμβησης θα ενθουσιαστούν ανακαλύπτοντας ότι δεν υπάρχει καλύτερη συνεδρία ευεξίας από το να χαλαρώνεις μέσα στο ζεστό νερό, βλέποντας τις νιφάδες του χιονιού να πέφτουν στην επιφάνειά του.

Tip: Αν το ζητήσετε, μπορείτε να κολυμπήσετε κάτω από το σεληνόφως, καθώς υπάρχει ειδικός φωτισμός που δημιουργεί αυτή την ατμόσφαιρα.

|| aqua-dome.com


World’s Best Resort Spa

Iridium Spa – Μαλδίβες  

 

Ένας «αστακός» στον Ινδικό ωκεανό προσφέρει θεραπείες μέσα στο νερό.

Βραβευμένες οάσεις-4

Το σχήμα του Iridium Spa μοιάζει με σώμα αστακού.

Το The St. Regis Maldives Vommuli Resort βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό νησί και περιβάλλεται από τροπικό δάσος και παραλίες με λευκή άμμο. Ο σχεδιασμός του εμπνέεται από τη θαλάσσια ζωή και τον τοπικό πολιτισμό των Μαλδίβων και εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε το Iridium Spa, του οποίου το σχήμα παραπέμπει σε αστακό. Tα 1.850 τ.μ. που καταλαμβάνει βρίσκονται σε deck πάνω από τη θάλασσα και οι έξι σουίτες για τις θεραπείες διαθέτουν γυάλινες πόρτες, για απρόσκοπτη θέα στον ωκεανό. Eκτός από τις συνεδρίες αγιουρβέδα, το body scrub και το μασάζ ζευγαριών, highlight του spa είναι η πισίνα υδροθεραπείας Blue Hole, που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Η μονάδα διαθέτει 33 βίλες στο νησί και 44 πολυτελείς «καλύβες» στο νερό, έξι εστιατόρια και μπαρ, κέντρο καταδύσεων και water sports.

|| marriott.com


Best Cruise Spa

Mein Schiff 6

Mασάζ, σάουνα και χαλάρωση εν πλω.

Βραβευμένες οάσεις-5

Στο spa επιφάνειας 1.800 τ.μ. του «Mein Schiff 6» θα βρείτε πληθώρα υπηρεσιών.

Το κρουαζερόπλοιο «Mein Schiff 6» ναυπηγήθηκε το 2017 και ανήκει στον στόλο της TUI Cruises. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των νέων μεγάλων κρουαζερόπλοιων με all-inclusive υπηρεσίες για φαγητό και διασκέδαση. Επικεντρώνεται ωστόσο στον τομέα της ευεξίας, διαθέτοντας πληθώρα εγκαταστάσεων για δραστηριότητες wellness: γυμναστήριο, spa με σάουνα και θέα στη θάλασσα, συνεδρίες μασάζ και άλλες θεραπείες. Οι χώροι του «Mein Schiff 6» υιοθετούν τη λογική του μεγάλου εμπορικού δρόμου Neuer Wall του Αμβούργου, που συνδυάζει πολλές διαφορετικές χρήσεις, π.χ. καταστήματα, μπαρ, spa, κ.ά. Το πλοίο κάνει υπερατλαντικές γερμανόφωνες κρουαζιέρες.

 

|| tuicruises.com


World’s Best Desert Spa

Al Wadi Spa – ΗΑΕ

Η αραβική έρημος γίνεται το σκηνικό για την απόλυτη αναζωογόνηση.

Βραβευμένες οάσεις-6

Το υδάτινο στοιχείο δεν λείπει από τις εγκαταστάσεις του Al Wadi Spa.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο The Ritz-Carlton Ras Al Κhaimah – Al Wadi Desert έχει δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για επαφή με τη φύση και τον πολιτισμό της ερήμου. Υποδέχεται τους επισκέπτες του –διαμένοντες και ημερήσιους– στο Ras Al Khaimah, το βορειότερο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που απέχει 120 χλμ. από το Ντουμπάι. Το βραβευμένο Al Wadi Spa ακολουθεί αρχαίες θεραπευτικές μεθόδους και παρέχει υπηρεσίες που αναζωογονούν. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα στην έρημο, διαθέτει υδροθερμικές εγκαταστάσεις που εμπνέονται από τις ιαματικές πηγές της Ευρώπης και της Ασίας. Η εμπειρία Rainforest, διάρκειας 60 λεπτών, περιλαμβάνει 16 διαφορετικές θεραπείες, που δίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό να φτάσει στην απόλυτη χαλάρωση. Για το ημερήσιο πακέτο επιλέξτε ανάμεσα σε διάσημες τεχνικές από την Ιάβα, την Αίγυπτο και την Ταϊλάνδη.

 || ritzcarlton.com


World’s Best Medical Spa

Lanserfhof Lans – Γερμανία

Μια κλινική-spa που βοηθά τον οργανισμό να κάνει restart.

Βραβευμένες οάσεις-7

Το Lanserhof Lans βοηθά τους πελάτες του να βιώσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση ευεξίας. © Alexander Haiden

Διασχίζοντας το βουκολικό τοπίο της βαυαρικής εξοχής, σε απόσταση μιας ώρας από το Μόναχο, ο επισκέπτης φτάνει στην πόλη Tegernsee. Εδώ λειτουργεί το πεντάστερο κέντρο Lanserhof Lans, που απέσπασε για ένατη συνεχόμενη χρονιά τη μεγαλύτερη διάκριση της βιομηχανίας της ευεξίας ως το καλύτερο ιατρικό spa στον κόσμο. Η κλινική-spa αποτελεί την επιτομή της γερμανικής ολιστικής προσέγγισης περί υγείας και ευεξίας. Βασίζεται στις φυσικές θεραπευτικές μεθόδους του Dr Franz Xaver Mayr, ο οποίος τις εφάρμοζε από τις αρχές του 1900, υιοθετώντας την ιπποκράτειο ιατρική. Προσφέρει ποικίλες θεραπείες –από ποδόλουτρα μέχρι κρανιακές μαλάξεις–, και εστιάζει παράλληλα στη διατροφή. Όλα αυτά συνδυάζονται με υπερσύγχρονες τεχνολογίες, έμπειρους γιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα σε ένα προσεγμένο περιβάλλον.

|| lanserhof.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή