Ποιος είναι ο Δανός δισεκατομμυριούχος που έχασε τρία παιδιά στις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Ποιος είναι ο Δανός δισεκατομμυριούχος που έχασε τρία παιδιά στις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις εκατοντάδες τραγικές προσωπικές ιστορίες που προέκυψαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα την Κυριακή, έχει ως πρωταγωνιστή τον Δανό δισεκατομμυριούχο Άντερς Χολτς Πόβλσεν, ο οποίος έχασε τρία από τα τέσσερα παιδιά του στις επιθέσεις. Ο δισεκατομμυριούχος βρισκόταν στη χώρα με την οικογένεια του για τις διακοπές του Πάσχα.

Ο Πόβλσεν είναι ένας από τους πιο πλούσιος ανθρώπους της Δανίας, όντας διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της διεθνούς αλυσίδας ρούχων Bestseller, καθώς και ο μεγαλύτερος μέτοχος του βρετανικού κολοσσού πώλησης ρούχων Asos και ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της γερμανικής εταιρείας Zalando. Ακόμη, σύμφωνα με το BBC, ο 46χρονος επιχειρηματίας είναι και ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στη Μεγάλη Βρετανία, έχοντας στην κατοχή του δεκάδες ακίνητες περιουσίες στη Σκωτία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πόβλσεν έχει στην κατοχή του δώδεκα ιστορικές ακίνητες περιουσίες στα Χάιλαντς της Σκωτίας, οι οποίες στο σύνολο τους ξεπερνούν τα 220.000 στρέμματα. Μεταξύ αυτών των περιουσιών, που ο Πόβλσεν αγόρασε μέσω της εταιρείας του, Wildland, περιλαμβάνονται το κάστρο Αλντουρί (Aldourie) κοντά στις όχθες της λίμνης του Λοχ Νες, καθώς και ορισμένα μεγάλα κτήματα στην κομητεία του Σάδερλαντ. Μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας, ο Πόβλσεν θέλει να «προστατεύσει» τη γη που αγόρασε, ώστε αυτή να είναι «διαθέσιμη» για τις μελλοντικές γενιές.

Όντας παθιασμένος οικολόγος και έχοντας μεγάλη αγάπη για το περιβάλλον, ο Πόβλσεν αγόρασε τις συγκεκριμένες ακίνητες περιουσίες με σκοπό να τους δώσει εκ νέου ζωή και να αναδείξει τα όμορφα και μυστηριώδη τοπία της σκωτσέζικης γης. Μάλιστα, για να προωθήσει το τουριστικό κομμάτι των περιουσιών του στη Σκωτία, ίδρυσε την εταιρεία NC500, την οποία επίσης διευθύνει. Η αγάπη του 46χρονου επιχειρηματία για τη Σκωτία είναι τόσο μεγάλη που, όπως έχει δηλώσει, τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα του.

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, η συνολική περιουσία του Δανού επιχειρηματία ανέρχεται σε 7.9 δισεκατομμύρια δολάρια (6.1 δισεκατομμύρια λίρες). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή