Ιταλία: Δεν απειλείται η κυβερνητική συνοχή, υποστηρίζει, ο Σαλβίνι

Ιταλία: Δεν απειλείται η κυβερνητική συνοχή, υποστηρίζει, ο Σαλβίνι

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Κανέναν κίνδυνο δεν διατρέχει η ιταλική κυβέρνηση, ενώ το υπουργικό συμβούλιο επρόκειτο να εγκρίνει διάταγμα με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου και ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι. Η Λέγκα και ο κυβερνητικός εταίρος της, το Κίνημα των 5 Αστέρων, είχαν συγκρουστεί στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με αφορμή οικονομικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή ανώτατο στέλεχος της Λέγκας, προκαλώντας εικασίες για ενδεχόμενη κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Η κυβέρνηση δεν απειλείται, τίποτα δεν διακυβεύεται», έγραψε χθες ο Σαλβίνι στον λογαριασμό του στο Facebook. Την περασμένη Πέμπτη, ο υφυπουργός Μεταφορών Αρμάντο Σίρι μπήκε στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας για δωροδοκία από εταιρείες ανανεώσιμης ενέργειας. Ο πολιτικός προϊστάμενος του Σίρι, ο υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι, προερχόμενος από το Κίνημα των 5 Αστέρων, καθαίρεσε τον Σίρι, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Λέγκας. Σε μία προσπάθεια γεφύρωσης των ενδοκυβερνητικών τριβών, το υπουργικό συμβούλιο επρόκειτο να συναντηθεί χθες το βράδυ για να δώσει την έγκρισή του στο «αναπτυξιακό διάταγμα», με στόχο την ανόρθωση της οικονομίας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Το πακέτο μέτρων στοχεύει κυρίως στη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων, αυξάνοντας παράλληλα τη χρηματοδότηση του δήμου της Ρώμης υπό τη δημαρχία του Κινήματος των 5 Αστέρων, μέτρο με το οποίο διαφωνεί η Λέγκα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή