Ο Γιάννης «σκούπισε» τους Πίστονς

Ο Γιάννης «σκούπισε» τους Πίστονς

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στα πλέι οφ με 41 πόντους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη επί των Ντιτρόιτ Πίστονς με 104-127 και με το εμφατικό 4-0 στη σειρά, τα «ελάφια» προκρίθηκαν με «σκούπα» στους ημιτελικούς της ανατολικής περιφέρειας.

Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, ο Greek Freak πέτυχε 41 πόντους με 12/23 σουτ και 15/20 βολές, ενώ επίσης πρόσθεσε εννέα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τέσσερις τάπες σε μόλις 32 λεπτά. Ο ίδιος προσέφερε και μία σπάνια φάση στο κοινό του Ντιτρόιτ, καθώς πέτυχε ένα απίθανο καλάθι με σπάσιμο που θύμισε Μάικλ Τζόρνταν. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του TNT, ο πρώην σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Ρέτζι Μίλερ, αποθέωσε τον Ελληνα άσο: «Εάν αποκτήσει συστηματικό σουτ από τα 4-6 μέτρα, ο Γιάννης θα φτάσει το status του Τζόρνταν».

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στο «ταξίδι» που έχουν διανύσει ο ίδιος και η ομάδα τα τελευταία έξι χρόνια: «Ναι, είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Θυμάμαι την πρώτη μας σειρά με τους Μπουλς, όταν στο έκτο παιχνίδι μας είχαν κερδίσει με 50 πόντους διαφορά. Πού βρισκόμασταν και πού είμαστε τώρα. Είναι ένα απίστευτο ταξίδι! Πιστεύω ότι η ομάδα έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο να μας σπρώξει μπροστά και θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή. Θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση κάθε μέρα, πετυχαίνοντας τους στόχους που έχουμε θέσει».

Οι Μπακς επιστρέφουν στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ έπειτα από 18 χρόνια και εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Μπόστον Σέλτικς. Η ομάδα της Βοστώνης πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά της περιφέρειας από τους Ιντιάνα Πέισερς, καθώς τους κέρδισαν με 4-0. Οι δύο ομάδες είχαν έρθει αντιμέτωπες και την περυσινή χρονιά (στον πρώτο γύρο), όταν η ομάδα του Μπραντ Στίβενς είχε επικρατήσει των Μπακς με 4-3 σε μία συναρπαστική σειρά.

Σε αντίθεση με πέρυσι, το Μιλγουόκι έχει το πλεονέκτημα της έδρας, καθώς στην κανονική διάρκεια της σεζόν διέθετε το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ, ενώ επίσης έχει κερδίσει τους Σέλτικς σε δύο από τους τρεις αγώνες της φετινής περιόδου. Οπως όλα δείχνουν, ο Μάρκους Σμαρτ της Βοστώνης δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του (τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια της σειράς), την ίδια ώρα που ο βασικός γκαρντ των Μπακς, Μάλκολμ Μπρόγκντον αναμένεται να επιστρέψει στη δράση, σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα.

«Ζωντανοί» οι Τζαζ

Στη Γιούτα, οι Τζαζ κατάφεραν να κερδίσουν τους Χιούστον Ρόκετς με 107-91 και έμειναν ζωντανοί στη σειρά (3-1), με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να πετυχαίνει 31 πόντους, 19 από τους οποίους ήρθαν στην τέταρτη περίοδο. Το πέμπτο παιχνίδι της σειράς είναι προγραμματισμένο για αύριο τα ξημερώματα (03.00). Με νίκη, οι Ρόκετς θα προκριθούν στον επόμενο γύρο, όπου και θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ουόριορς – Κλίπερς. Οι πρωταθλητές προηγούνται με 3-1 στη σειρά και με νίκη στο Οκλαντ (05.30) θα βρεθούν στα ημιτελικά της Δύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή