Σρι Λάνκα: Στη δημοσιότητα βίντεο με τους καμικάζι πριν σκορπίσουν τον θάνατο

Σρι Λάνκα: Στη δημοσιότητα βίντεο με τους καμικάζι πριν σκορπίσουν τον θάνατο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο που καταγράφουν τις κινήσεις των βομβιστών αυτοκτονίας λίγο πριν τις επιθέσεις που οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον 350 ανθρώπους έδωσαν στη δημοσιότητα μέσα ενημέρωσης στη Σρι Λάνκα. 

Στο πρώτο βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας εμφανίζονται δύο από τους καμικάζι τζιχαντιστές να μπαίνουν στον ανελκυστήρα που οδηγεί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Shangri-La, όπου σε λίγα λεπτά θα πυροδοτούσαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Φορώντας σακίδια στην πλάτη, οι δύο άνδρες φαίνονται να συζητούν στον ανελκυστήρα, λίγα λεπτά πριν την φονική έκρηξη. 

Το δεύτερο βίντεο δείχνει έναν ακόμη από τους βομβιστές αυτοκτονίας να χαϊδεύει ένα μικρό κορίτσι στο κεφάλι, λίγες στιγμές προτού εξαπολύσει την βομβιστική επίθεση στον ναό του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 110 άτομα. 

Είχε προηγηθεί η φωτογραφία και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος και στο οποίο εμφανίζονται επτά από τους βομβιστές να ορκίζονται πίστη στον αρχηγό της οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.  

Εμπνευστής και οργανωτής του πολλαπλού χτυπήματος εμφανίζεται να είναι ο φανατικός ισλαμιστής ιεροκύρηκας Ζαχράν Χασίμ, ο οποίος φαίνεται και στο βίντεο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή