Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βραβευμένη  σκηνοθέτις και κληρονόμος του κολοσσού Disney, Αμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ  (φωτ.), χαρακτήρισε «παρανοϊκό» το γεγονός ότι ο διευθυντής της δημοφιλούς εταιρείας παραγωγής, Μπομπ Aϊγκερ, έλαβε πέρυσι μπόνους 65,6 εκατ. δολαρίων για τις υπηρεσίες του. Το συγκεκριμένο ποσό είναι 1.424 φορές παραπάνω απ’ ό,τι ο μέσος μισθός ενός εργαζομένου της Ντίσνεϊ. Η σκηνοθέτις εξέφρασε την άποψη πως τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας θα έπρεπε να μειώσουν τα τόσο υψηλά μπόνους και να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό των εργαζομένων τους. Δήλωσε εντέλει πως, αν και συμπαθεί τον Αϊγκερ, τέτοιες συμφωνίες αμοιβής προκαλούν «διαβρωτικές συνέπειες στην κοινωνία».

(…) Ανακοινώθηκαν  νέες υποψηφιότητες για τις κατηγορίες Directors Fortnight και Critics Week του διεθνούς Φεστιβάλ Καννών. Η κατηγορία Critics Week θα παρουσιάσει 26 νέoυς σκηνοθέτες στην οθόνη του φεστιβάλ, ανάμεσά τους και τον Τζέσε Αϊζενμπεργκ, ο οποίος κάνει ντεμπούτο με το θρίλερ «Vivarium». Από την άλλη, στο Directors Fortnight θα συμμετάσχουν ταινίες των Λούκα Γκουαντανίνο και Ρόμπερτ Εγκερς.

(…) Με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία του φιλμ που αποτυπώνει τα νεανικά χρόνια του συγγραφέα του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», εκπρόσωποι της οικογένειας του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν δήλωσαν ότι «δεν εξουσιοδότησαν, ούτε συμμετείχαν στη δημιουργία» της ταινίας «Τolkien». Σημειώνεται πως οι κληρονόμοι του συγγραφέα έχουν κατακρίνει πολλάκις την εμπορευματοποίηση του έργου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή