Ναι, στην (γενναία) πρόταση Μπαμπινιώτη

Ναι, στην (γενναία) πρόταση Μπαμπινιώτη

Κύριε διευθυντά

Στην πολύπτυχη οφειλή ευγνωμοσύνης του κάθε Ελληνα στον διαπρεπή επιστήμονα, ομότιμο καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη προστέθηκε ακόμη μία:

H συνέντευξή του στον λαμπρό γνώστη και αγωνιστή για την Παιδεία  κ. Απ. Λακασά  (21/4/19). Πιστεύω πως η πρότασή του να «κλείσουν  τα πανεπιστήμια… ως μία ακραία, συμβολική, καθολική διαμαρτυρία –από φοιτητές, καθηγητές και πρυτάνεις– για την πρωτοφανή υποβάθμισή τους πρέπει να γίνει σεβαστή. Η αποδοχή της στην πράξη θα αποδείξει συνειδήσεις αξιών, αρχών, χρέους, αποστολής. Ετσι ώστε να αντιληφθούν ότι η ουσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν είναι για τους κατέχοντες εύηχος ευφημισμός. Και επ’ ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση τόνισε ότι ο κ. υπουργός (επιτρέψτε μου να μην αναφέρω ούτε το Παιδείας ούτε των Θρησκευμάτων) μοιάζει με τον Αϊνστάιν, πως το Νομπέλ τού δόθηκε για τη θεωρία της σχετικότητας. Οχι για την πράξη της ασχετοσύνης.

Και τέλος, μια απάντηση όπου δει: Πολύ φοβάμαι για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά σε αυτή τη χώρα οι πάρα πολλοί είναι υπέρ της αριστείας και κατά και των ελίτ, αλλά και των «αλίτ».

Σωτηρης Σ. Παπαπολιτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή