80 χρoνια πριν… 24-4-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Ο «Χρόνος» αναφερόμενος εις την συγκέντρωσιν γαλλικών πολεμικών μονάδων εις το Γιβραλτάρ, παρατηρεί ότι η ταχύτης με την οποίαν εξετελέσθη η μετακίνησις του γαλλικού στόλου απέδειξεν ότι αι Δυτικαί Δυνάμεις είναι εις θέσιν να προστατεύσουν εις πάσαν στιγμήν τα εν τη Μεσογείω συμφέροντά των. Το Βρετανικόν Ναυαρχείον […] δύναται να αποστείλη αμέσως εις το Γιβραλτάρ ή την Μάλταν πολεμικά πλοία τα οποία ανήκουν εις τας μοίρας του Ατλαντικού ή της Βορείου Θαλάσσης [φωτ.: βρετανικά πλοία στο Γιβραλτάρ].

ΚΑΛΒΟΣ: Η Εταιρία προς ενίσχυσιν των επτανησιακών μελετών […] απεφάσισε να πραγματοποιήση την ευχή που εξέφρασε το Β΄ Πανιόνιο συνέδριο περί μετακομιδής των οστών του Εθνικού ποιητού Ανδρέου Κάλβου απ’ την Αγγλία. Η κυβέρνησις έδωσε άδεια να ενεργήση η Εταιρία πανελλήνιο έρανο για το σκοπό αυτό […].

ΑΝΘΟΚΗΠΟΥΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: […] η επιτυχία της πρώτης εκθέσεως [το 1937, στην Κηφισιά] ενεθάρρυνε τους έχοντας την πρωτοβουλίαν να την οργανώσουν καλλίτερον το επόμενον έτος και να την αναλάβη πλέον η τουριστική επιτροπή της Κηφισιάς, που αποτελούν γνωστότατα εις την αθηναϊκήν κοινωνίαν πρόσωπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή