Προεκλογική ανθρωποφαγία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Για τους πολακισμούς ευθύνεται «το αψύ ύφος των Σφακιανών», γνωμάτευσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Εξακολουθητικά δέσμιος της ανάγκης να υπερασπίσει τα μη υπερασπίσιμα και μη υπερασπιστέα, δηλαδή τη διαρκώς ανάγωγη συμπεριφορά του κ. Πολάκη, ο πρωθυπουργός επέλεξε να λειτουργήσει σαν ευκαιριακός λαογράφος, και όχι σαν αυστηρός πρόεδρος κόμματος (αριστερού, θυμίζω) και κυβέρνησης που κι αυτή σαν αριστερή λέει ότι πολιτεύεται, σαν αριστερή (αν όχι μπολσεβίκικη) αντιμετωπίζεται από τους επιθετικότερους αντιπάλους της, και σαν αριστερή θα μετρηθεί κάποτε από τους ιστορικούς.

Το «αψύ ύφος των Σφακιανών»; Μάλιστα. Ας προσθέσουμε το «αψύ ύφος» των Ανωγειανών, των Μανιατών, των Ξηρομεριτών, των (πάμπολλων) Ελλήνων με αρβανίτικη καταγωγή («αρβανίτικο κεφάλι» δεν λέμε;), κ.ο.κ. Θα γεωγραφήσουμε έτσι μια Ελλάδα που οι μισοί κάτοικοί της «δικαιούνται» να ισχυριστούν ότι τα γονίδια ή η παράδοσή τους επιτρέπουν τη μαγκιά, τον τσαμπουκά, τον τραμπουκισμό κι ό,τι άλλο εννοήσουν σαν μετάφραση της αψάδας.

Φαίνεται ωστόσο ότι το «αψύ ύφος» είναι κολλητικό, σαν μεταδοτική αρρώστια, ευνοείται δε ιδιαίτερα από το προεκλογικό κλίμα. Το άγχος που βασανίζει όλα τα κόμματα, τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς τους και τα υποστηρικτικά Μέσα, η αγωνία τους να μειώσουν τον αντίπαλο για να φανεί το δικό τους μπόι μεγαλύτερο απ’ ό,τι όντως είναι, παράγει ανελλιπώς κρούσματα κανιβαλισμού. Ο ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής και στόχος του απελπιστικά αμετροεπούς κ. Πολάκη, είναι ο τελευταίος σε μια ήδη μακρά αλυσίδα ανθρωποφαγίας. Αρκετά νωρίτερα κανιβαλίστηκε από τους επαγγελματίες υποκριτές ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Γραικός, τάχα επειδή η επιλογή του να παντρευτεί ομόφυλό του ασεβεί απέναντι στο δόγμα που πιστοποιεί τη γνήσια ελληνικότητα, «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια».

Χυδαίες επιθέσεις δέχτηκε και ο επίσης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Πλουμπίδης, από απόστολους της «μίας και μόνης αληθινής αριστεράς» αυτός, του ΚΚΕ, που στιγμάτισε μεν σαν χαφιέ τον Νίκο Πλουμπίδη, τώρα όμως αυτοπροβάλλεται σαν ιδιοκτήτης-διαχειριστής της μνήμης του. «Προσοδοφόρο επάγγελμα το επάγγελμα γιος» κήρυξε αναιδώς η προπαγανδιστική «Ελληνοφρένεια». Ζώντας ακόμα στον καιρό της φουστανέλας, αγνοούν φαίνεται ότι υπάρχει διαδίκτυο. Με δυο κινήσεις στο πληκτρολόγιο θα μάθαιναν, αν ήθελαν, πόσο τιμά με την προσωπική του αξιοσύνη τον πατέρα του ο Δημήτρης Πλουμπίδης. Αλλά σιγά μην ήθελαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή