Κώστας Μπακογιάννης: Ο Δήμος θα είναι συμπαραστάτης του ΕΚΑΒ

Κώστας Μπακογιάννης: Ο Δήμος θα είναι συμπαραστάτης του ΕΚΑΒ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να είστε βέβαιοι ότι ο Δήμος θα είναι συμπαραστάτης σας, όχι στα λόγια, αλλά με έργα», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την επίσκεψή του στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Τζανετή και το Σωματείο των Εργαζομένων του Κέντρου.

Στο ΕΚΑΒ γνώριζαν ότι στη Στερεά Ελλάδα η Περιφέρεια, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ, φρόντισε να μεγαλώσει το στόλο των ασθενοφόρων και εξασφάλισε τη συντήρηση των οχημάτων.

«Κάτι ανάλογο είναι επιβεβλημένο να συμβεί κι εδώ  με ανάλογη  στρατηγική και με υπέρβαση αρμοδιοτήτων. Καταβάλλοντας από την πλευρά του Δήμου κάθε προσπάθεια με παρεμβάσεις, για την ενίσχυση των υπηρεσιών προς όλους τους δημότες. Μόλις επτά ασθενοφόρα την ημέρα και τρία τη νύκτα, δεν είναι αρκετά για τις ανάγκες μια πόλης όπως η Αθήνα», επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος ενημερώθηκε και για τα προβλήματα στελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, συζήτησαν για τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει για να βρεθεί λύση στο θέμα των κτιριακών υποδομών ώστε να υπάρχουν βάσεις του ΕΚΑΒ στο κέντρο της Αθήνας.

«Και μόνο ότι ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο Πεδίον του Άρεως στεγάζεται σε λυόμενο αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι χρειάζεται παρέμβαση», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης όταν οι διασώστες  του ζήτησαν να μεταστεγαστούν είτε σε τρία διαφορετικά κτίρια στην πόλη, είτε σε ένα μεγαλύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή