Η Μέι αγνόησε την πρόσκληση της Γκρέτα για διαπραγμάτευση

Η Μέι αγνόησε την πρόσκληση της Γκρέτα για διαπραγμάτευση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ηγέτες από ευρύ φάσμα της πολιτικής σκηνής του Ηνωμένου Βασιλείου –συμπεριλαμβανομένων και του Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών και του σερ Βινς Κέιμπλ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών– κατάφερε να συναντηθεί η 16χρονη ακτιβίστρια για το περιβάλλον Γκρέτα Τούνμπεργκ, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων για την κλιματική αλλαγή που έλαβαν χώρα την Τρίτη το απόγευμα στο Ανάκτορο του Γουέστμινστερ. Ωστόσο, μια θέση στη στρογγυλή τράπεζα παρέμεινε κενή. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αγνόησε την πρόσκληση της έφηβης ακτιβίστριας από τη Σουηδία, επιλέγοντας να μη στείλει επίσημη απάντηση και αντ’ αυτού να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η συζήτηση της δυναμικής Γκρέτα με τους Βρετανούς πολιτικούς σήμανε την κορύφωση των προσπαθειών της Extinction Rebellion, της ομάδας ακτιβιστών για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία συνεχίζει τις διαμαρτυρίες της σε κεντρικές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας για δεύτερη εβδομάδα. Ανάμεσα στις απαιτήσεις των ακτιβιστών συμπεριλαμβάνονται ο μηδενισμός των εκπομπών άνθρακα έως το 2025 και η δημιουργία συνέλευσης πολιτών που θα επιβλέπει την πρόοδο του αγώνα κατά των περιβαλλοντικών καταστροφών. «Ζητάμε από τους ανθρώπους να ακούσουν τους επιστήμονες», ανέφερε η νεαρή Γκρέτα στην έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Γουέστμινστερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή