Ο Λίλαρντ απέκλεισε τους Θάντερ από τα 11 μ.

Ο Λίλαρντ απέκλεισε τους Θάντερ από τα 11 μ.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα τρελό τρίποντο από τα 11 μέτρα του Ντάμιαν Λίλαρντ στην εκπνοή του χρόνου, που αναμένεται να μνημονεύεται για πολλά χρόνια, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας, επικρατώντας των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 118-115 στο πέμπτο παιχνίδι και με 4-1 στη σειρά του πρώτου γύρου. Ο 28χρονος σούπερ σταρ των Μπλέιζερς σκόραρε 50 πόντους (αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το Πόρτλαντ στα πλέι οφ) με 10/18 τρίποντα, επτά ριμπάουντ, έξι ασίστ και τρία κλεψίματα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προβάδισμα 15 πόντων στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, με επτά λεπτά να απομένουν στο ταμπλό. Η ομάδα της Οκλαχόμα είχε κερδίσει τα τελευταία 239 παιχνίδια της, όταν προηγούνταν με 15+ πόντους στο 41ο λεπτό, όμως ο Λίλαρντ και οι Μπλέιζερς δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους. Ο κορυφαίος παίκτης των Θάντερ, Πολ Τζορτζ, μάρκαρε τον Λίλαρντ στην τελευταία φάση, όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός θα ευστοχούσε από τόσο μακριά και με ελάχιστο οπτικό πεδίο. «Αυτό είναι ένα κακό σουτ. Δεν με νοιάζει τι λένε όλοι. Είναι ένα κακό σουτ. Ωστόσο, το έβαλε. Η ιστορία δεν θα γράψει ότι ήταν ένα κακό σουτ, αλλά ότι χάσαμε. Πρέπει να ζήσεις με αυτό», τόνισε με μεγάλη δόση αλήθειας μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Τζορτζ.

Στον αντίποδα, ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, αντί να πανηγυρίσει, χαιρέτησε τους παίκτες των Θάντερ με το που σκόραρε και στη συνέχεια είπε: «Το παιχνίδι, η σειρά τελείωσε και αυτό ήταν. Απλώς τους είπα αντίο. Ειπώθηκαν πολλά σε αυτή τη σειρά. Εγιναν πολλά πράγματα. Αυτό το σουτ, όμως, ήταν η τελευταία λέξη. Αυτό σημαίνει να έχεις την τελευταία λέξη».

Στον Καναδά, οι Τορόντο Ράπτορς πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά της Ανατολής, καθώς επικράτησαν των Ορλάντο Μάτζικ με 4-1 στη σειρά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τους Φιλαδέλφια Σίξερς, που ξεπέρασαν το εμπόδιο των Μπρούκλιν Νετς κερδίζοντάς τους 4-1. Στο Ντένβερ, οι Νάγκετς κέρδισαν τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 108-90 στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς και πλέον προηγούνται με 3-2. Ο νικητής του ζευγαριού αυτού θα αντιμετωπίσει τους Μπλέιζερς στον δεύτερο γύρο της Δυτικής Περιφέρειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή