«Προεκλογική» έναρξη έργων στον άξονα Πάτρας – Πύργου

«Προεκλογική» έναρξη έργων στον άξονα Πάτρας – Πύργου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια προεκλογικού χαρακτήρα εκδήλωση ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε, χθες, την έναρξη των εργασιών στον μισό οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου. Επίσης, παρέδωσε τα 15 χλμ. του άξονα Ακτίου – Αμβρακίας, εξαγγέλλοντας παράλληλα την έναρξη εργασιών στο «βαλτωμένο» υπόλοιπο μέσα στο καλοκαίρι, παρότι η κατάσταση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει.

Από το εργοτάξιο της Βάρδας Αχαΐας, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι τήρησε τη δέσμευσή του περί έναρξης εργασιών πριν από το Πάσχα, ενώ εξήγγειλε την υπογραφή ακόμα τριών συμβάσεων (από τις οκτώ, στις οποίες έχει «σαλαμοποιηθεί» το έργο). «Είναι η δέσμευσή μας ότι πριν από το Πάσχα το έργο ξεκινάει έπειτα από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θα δώσουμε αναλυτικά το τι δεν είχε γίνει και το τι έγινε αυτά τα χρόνια προκειμένου να υλοποιηθεί από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με προδιαγραφές και όχι ένας επικίνδυνος δρόμος σαν κι αυτόν, που είχαν σχεδιάσει να κάνουν», δήλωσε.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, τα έργα στον πολύπαθο οδικό άξονα θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες μέχρι να ξεκινήσουν. Μέχρι τότε, οι ανάδοχοι θα πρέπει να προσλάβουν προσωπικό, να εκπονήσουν και να υποβάλουν τις μελέτες εφαρμογής, να εγκαταστήσουν τα εργοτάξιά τους και να κάνουν τις πρώτες, προπαρασκευαστικές εργασίες. Οι τέσσερις συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν το βόρειο κομμάτι του έργου, από την Πάτρα έως τη Βάρδα Αχαΐας. Τα δύο από τα έργα ανέλαβε η εταιρεία ΙΝΤΕΡΚΑΤ και τα άλλα δύο η Infrastrutture. Προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων είναι 3,5 χρόνια, δηλαδή στο τέλος του 2022. Πριν από τη Βάρδα, ο κ. Σπίρτζης επισκέφθηκε το εργοτάξιο της Αλισσού, στον οδικό άξονα Ακτίου – Αμβρακίας, για να παραδώσει τα πρώτα 15 χλμ. στην κυκλοφορία. Ο υπουργός εξήγγειλε την υπογραφή της «εργολαβίας-σκούπας» για την ολοκλήρωση του έργου, η τύχη της οποίας αγνοείται μετά την πρόσφατη αρνητική απόφαση του ΣτΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή