Εξάρθρωση σπείρας που εισήγε ηρωίνη από το Ιράν

Εξάρθρωση σπείρας που εισήγε ηρωίνη από το Ιράν

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρή ηρωίνη εισήγαν από το Ιράν τα μέλη σπείρας αλλοδαπών που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας. Για συμμετοχή στο κύκλωμα συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ενώ προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις εμπλοκής ενός πέμπτου, με ψευδώνυμο «Μόντι», που κρατείται στις φυλακές Λάρισας. Στα δύο κρησφύγετά τους βρέθηκαν 44 κιλά καθαρής ηρωίνης καθώς και νοθευτική ουσία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Γιώργο Κανέλλο, τα εκτιμώμενα έσοδα της οργάνωσης θα υπερέβαιναν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το τελευταίο σκέλος της έρευνας εκτυλίχθηκε το πρωί της 22 Απριλίου όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας συνοδευόμενοι από άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) έκαναν έφοδο στα δύο κρησφύγετα της σπείρας στο Ιλιον και το κέντρο της Αθήνας. Στο πρώτο απ’ αυτά βρέθηκαν 41 κιλά ανόθευτης ηρωίνης και στο δεύτερο ακόμα τρία κιλά.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 10 κιλά μιας άγνωστης χημικής ουσίας που εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιούνταν για τη νόθευση ή «κόψιμο» (στην αργκό των διακινητών) των ναρκωτικών. Αρχηγός της σπείρας είναι, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ένας 53χρονος Αλβανός. Εισήγε από το Ιράν τα ναρκωτικά κρυμμένα μέσα σε φύλλα καρμπόν ούτως ώστε να μην εντοπίζονται από μηχανήματα x-ray. Επιπλέον, οι διωκτικές αρχές αποδίδουν ρόλο υπαρχηγού σε έγκλειστο των φυλακών Λάρισας, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για υπόθεση ναρκωτικών.

Παράλληλη επιχείρηση

Σε παράλληλη επιχείρηση στα Μέγαρα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν δύο Αλβανούς διακινητές και κατέσχεσαν πάνω από 800 κιλά χασίς και σημαντική ποσότητα κοκαΐνης.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται το μεσημέρι της Τρίτης όταν αστυνομικοί ήλεγξαν στα διόδια Ελευσίνας το ταξί που οδηγούσε ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας. Στον χώρο αποσκευών του βρέθηκαν κρυμμένα 75 κιλά χασίς. Ακολούθησε έφοδος σε αποθήκη και ένα διαμέρισμα στα Μέγαρα, όπου βρέθηκαν ακόμα 800 κιλά χασίς και 7 κιλά κόκας. Εκεί, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο ακόμα υπήκοοι Αλβανίας, εκ των οποίων ο ένας καταζητούνταν με ένταλμα σύλληψης. Και σε αυτή την περίπτωση ο τζίρος των διακινητών υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή