Προεκλογικά

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Προεκλογικά-1

Συνάντηση είχαν χθες η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, στο Μικρολίμανο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν «η ανάδειξη του Πειραιά σε κέντρο της γαλάζιας οικονομίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», καθώς και η πορεία των έργων που πραγματοποιούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

Την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 8 το βράδυ εγκαινιάζει την 65η ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς ο δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία Γ. Θωμάκος. Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 30 Απριλίου και θα λειτουργήσει μέχρι τις 19 Μαΐου.

Αντιπροσωπεία από ανώτατα στελέχη του Συμβουλίου για το Διεθνές Εμπόριο και τις Επενδύσεις του δήμου Νίμπο στην Κίνα (σ.σ. πληθυσμός 8 εκατομμύρια κάτοικοι) υποδέχθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καραμέρος και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού #Ενωμένο Μαρούσι Νικολέττα Καπερώνη, η οποία είναι και πρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Eνωσης Οικονομικών, Εμπορικών και Πολιτιστικών Επικοινωνιών για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά της Κίνας. Οι Κινέζοι επίσημοι ξεναγήθηκαν από τον Γιώργο Καραμέρο στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Προεκλογικά-2

Τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο Γρεβενών Γιάννη Παπαδόπουλο και τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης Γιώργο Νταντάμη ανακοίνωσε το Κίνημα Αλλαγής. Και οι δύο είναι επικεφαλής ανεξάρτητων συνδυασμών.

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με μία λαμπάδα και τα προεκλογικά της φυλλάδια ανά χείρας επισκέφθηκε υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ενωμένη Πόλη» του Γιάννη Κωνσταντάτου στο πλαίσιο της προεκλογικής της καμπάνιας.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της καμπάνιας «Κατεβαίνω», που στόχο έχει να ενθαρρύνει τη συμμετοχή γυναικών ως υποψηφίων αλλά και την παρότρυνση των εκλογέων να επιλέξουν ισότιμα άνδρες και γυναίκες. Με πρωτοβουλία του Κρατικού Τομέα Ισότητας Φύλων, προσεχώς, αναμένεται να τοποθετηθούν στο εσωτερικό των αστικών λεωφορείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλα σημεία, έντυπα και αφίσες για την ενημέρωση του κοινού.

Προεκλογικά-3

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Π.Δ. με το οποίο ορίζεται η 26η Μαΐου ως ημέρα ευρωεκλογών στη χώρα μας. Στα λοιπά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο έδαφος των οποίων θα ψηφίσουν οι Ελληνες εκλογείς που διαμένουν μόνιμα ή βρίσκονται σε αυτά κατά την ημέρα των εκλογών, η ψηφοφορία θα γίνει μία ημέρα νωρίτερα, στις 25 Μαΐου 2019.

Κανονικά θα πάρουν τις άδειές τους οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οπως επισημαίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, για τις αυτοδιοικητικές δεν προβλέπεται αναστολή των αδειών, ενώ για τις ευρωεκλογές, αν και υπάρχει τέτοια δυνατότητα, δεν κρίνεται σκόπιμη η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, δεδομένου ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών δεν εμπλέκεται στην προετοιμασία και στη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή