Συνέλαβαν τον βασιλιά των μπαχαρικών στη Σρι Λάνκα

Συνέλαβαν τον βασιλιά των μπαχαρικών στη Σρι Λάνκα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΛΟΜΟ. Μεγιστάνας της βιομηχανίας μπαχαρικών στη Σρι Λάνκα συνελήφθη, χθες, ως ύποπτος συνεργός των δύο γιων του που ήταν δράστες της πολύνεκρης επίθεσης που σημειώθηκε στη χώρα ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου 500.

Το γεγονός ότι οι Αρχές ενώ είχαν λάβει προειδοποιήσεις, αδράνησαν, οδήγησε εξάλλου χθες στην παραίτηση του υπουργού Αμυνας, Χεμασίρι Φερνάντο. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στη χώρα, καθώς έκρηξη σημειώθηκε χθες στην πόλη Πουγκόντα, ανατολικά του Κολόμπο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν θύματα. Στη Σρι Λάνκα έχει επιβληθεί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι. Ολες οι εκκλησίες των Καθολικών παραμένουν κλειστές και δεν γίνεται καμία λειτουργία μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της ασφάλειας. Οι Αρχές της χώρας έχουν ενισχύσει την αστυνομική παρουσία γύρω από τους ναούς, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Η χριστιανική μειονότητα στη χώρα αντιπροσωπεύει το 7% του πληθυσμού της χώρας, ενώ η πλειονότητα είναι βουδιστές (70%). Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας έδωσαν εντολή να αποκλειστεί η πρόσβαση στην κεντρική τράπεζα της χώρας εξαιτίας φόβων για την τοποθέτηση βόμβας, αλλά λίγες ώρες αργότερα ήρθη η απαγόρευση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή