Ν.Δ.: «Καθρέφτης του κ. Τσίπρα ο κ. Πολάκης»

Ν.Δ.: «Καθρέφτης του κ. Τσίπρα ο κ. Πολάκης»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την «πληγή» που άνοιξε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης και η πλήρης κάλυψή του από τον πρωθυπουργό ξύνει η Ν.Δ., καθώς επανέρχεται στο θέμα για να θυμίσει ότι ο «δράστης» αρκετές μέρες μετά δεν έχει ζητήσει καν συγγνώμη και ότι ο πρωθυπουργός συνεχίζει να τον καλύπτει, παρά τον αναβρασμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εχουν περάσει τρεις ημέρες και ο κ. Πολάκης δεν έχει αισθανθεί καν την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη για την αήθη επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Και ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει απόλυτα και συνειδητά, παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας και των στελεχών του κόμματός του. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Είναι η αντανάκλαση του πολιτικού του ήθους», σημείωσε χθες η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, καθώς η Πειραιώς είναι αποφασισμένη να συντηρήσει το θέμα μέχρι την κατάθεση της πρότασης μομφής στη Βουλή, που τοποθετείται, όπως όλα δείχνουν, την παραπάνω εβδομάδα.

Από την Πειραιώς χαρακτηρίζουν «πρωτοφανές» το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει συνειδητοποιήσει το κοινό αίσθημα για την αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ενώ δίνουν έμφαση στις αποστάσεις που κρατούν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Πολάκη, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι επιλογές του κ. Τσίπρα αμφισβητούνται τόσο φανερά. «Καλώς τους κι ας άργησαν», σχολίαζαν την ίδια ώρα από την Πειραιώς την «αντιγραφή» μέρους του προγράμματος της Ν.Δ. από τον κ. Τσίπρα, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «αυταπατάται» αν νομίζει ότι μπορεί να πείσει ξαφνικά ότι κατάλαβε πόσο καταστροφική ήταν η πολιτική του εδώ και τέσσερα χρόνια.

Παραιτήθηκαν εν τω μεταξύ από τη βουλευτική τους έδρα όπως είχε προαναγγελθεί –με καταγγελίες για την τροπολογία της «ντροπής» της κυβέρνησης, προκειμένου να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι Ελενα Κουντουρά, Σπύρος Δανέλλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ακόμη κι αν δεν εκλεγούν στην Ευρωβουλή– οι βουλευτές της Ν.Δ. που θα είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές. Πρώτος έκανε την κίνηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση, στην οποία σημειώνει ότι ολοκληρώνει τον κύκλο «μιας τριαντάχρονης ανελλιπούς κοινοβουλευτικής παρουσίας» και επισημαίνει ότι με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές, όπως είχε προαναγγείλει, «συνεπής στις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύομαι στην πολιτική μου διαδρομή, υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του βουλευτή της Β΄ Αθηνών, κάνοντας πράξη την προσωπική και πολιτική δέσμευσή μου, να μην κάνω χρήση της διάταξης με την οποία αίρεται το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή». Το ίδιο έκαναν και οι Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου. Τις έδρες των κ.κ. Μεϊμαράκη και Ασημακοπούλου θα λάβουν οι Ζωή Ράπτη και Πάνος Παναγιωτόπουλος (ο δεύτερος μετά την άρνηση του Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος γνωστοποίησε στη Ν.Δ. ότι δεν επιθυμεί να ορκιστεί βουλευτής, ούτε να διεκδικήσει την εκλογή του στις επόμενες εθνικές εκλογές). Στελέχη της Ν.Δ. σχολίαζαν μάλιστα ότι τιμά τον κ. Μιχελάκη η απόφασή του να επιστρέψει την έδρα στη Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή