Αύξηση τζίρου και νέες επενδύσεις από την «Κορρές»

Αύξηση τζίρου και νέες επενδύσεις από την «Κορρές»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο ενοποιημένων πωλήσεων 8% αλλά και με αλλαγές στη δομή του έκλεισε το 2018 για τον όμιλο Κορρέ λίγο καιρό μετά την είσοδο της Morgan Stanley και της εταιρείας Profex στο μετοχικό του κεφάλαιο. Η εν λόγω συμφωνία ανακοινώθηκε κατά την εκπνοή του 2017 και ενεργοποιήθηκε το 2018, ενώ στο πλαίσιο αυτό, η μετέπειτα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nissos Holdings –μητρικής της «Κορρές»– κατά 10 εκατ. ευρώ κατόπιν δημόσιας πρότασης, συνέβαλε στη μελλοντική ανάπτυξη και επέκταση του ομίλου. Οι ενοποιημένες πωλήσεις ξεπέρασαν τα 60 εκατ. ευρώ έναντι 55,9 εκατ. ευρώ το 2017 και 54,6 εκατ. το 2016, ενώ οι διεθνείς πωλήσεις κατέγραψαν πέρυσι ανάπτυξη της τάξεως του 17% συμμετέχοντας με ποσοστό 47% στις ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου. Την επέκταση του δικτύου της «Κορρές» διεθνώς σηματοδότησε και η είσοδός της στην αγορά της Κίνας. Η Κίνα συνιστά ανερχόμενη δύναμη στον τομέα των καλλυντικών και η θετική αποδοχή των προϊόντων της «Κορρές» κατά το λανσάρισμα της μάρκας το δεύτερο εξάμηνο του 2018, δημιουργεί προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξή της μέσα στο επόμενο διάστημα. Ενδεικτικά, θετικό σημάδι αποτελεί η αποδοχή τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα Tmall Global, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό department store της κινεζικής αγοράς. Σύμφωνα με την εταιρεία, εάν και πρόκειται για απαιτητική αγορά, το ξεκίνημα στην Κίνα είναι ισχυρό.

Παράλληλα, ανάπτυξη 8% κατέγραψαν το 2018 και ευρωπαϊκές αγορές πρώτης προτεραιότητας για την «Κορρές», όπως εκείνη της Νορβηγίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Επιπλέον, ο όμιλος εγκαινίασε δύο νέες αγορές στην Ευρώπη, στη Μάλτα και στην Ιταλία. Στη Μάλτα, ο όμιλος έδωσε έμφαση στη διείσδυση των προϊόντων του στα φαρμακεία, ενώ στην αγορά της Ιταλίας εισήλθε μέσω αποκλειστικής συνεργασίας με το Marionnaud, η οποία αποτελεί σημαντική αλυσίδα αρωμάτων στη χώρα. Παράλληλα, τα κανάλια διανομής στη Αμερική σημείωσαν ανοδική πορεία, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές δραστηριοποίησης του ομίλου.

Αλλαγές σημειώθηκαν στη δομή αλλά και στη στρατηγική του ομίλου. Συγκεκριμένα, ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Δημήτρης Βιδάκης αποχωρεί από τη θέση αυτή και αναλαμβάνει πλέον σύμβουλος διοίκησης. Σημειώνεται ότι ο κ. Βιδάκης υπήρξε επικεφαλής στην ομάδα διοίκησης της εταιρείας από το 2011, ενώ συνέβαλε στην ενδυνάμωση των μεγεθών της εταιρείας αλλά και στην ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας του ομίλου με τη Morgan Stanley και την Profex.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή