A. LANGE & SÖHNE – Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”

A. LANGE & SÖHNE – Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H A. Lange & Söhne συνεχίζει να γιορτάζει την 25η επέτειο του πλέον εμβληματικού της μοντέλου, του Lange 1, με μία νέα, πολύπλοκη συλλεκτική έκδοση 25 κομματιών (δείτε τα προηγούμενα μοντέλα εδώ, εδώ και εδώ). Το νέο Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary” συνδυάζει διηνεκές ημερολόγιο με tourbillon διατηρώντας ωστόσο αισθητικά την χαρακτηριστική διάταξη του Lange 1 καθώς και τη χρωματική παλέτα όλων των μοντέλων της συλλεκτικής σειράς 25th anniversary: διάφορες αποχρώσεις του μπλε από πιο έντονο στους δείκτες και σε όλες τις επιγραφές, έως τους αριθμούς και την μεγάλη ημερομηνία και το λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

A. LANGE & SÖHNE – Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”-1

Μέσα σε ένα πολύτιμο «κάδρο» από λευκό χρυσό (σε διάμετρο 41,9 mm και πάχος 12,2 mm), το ασημί καντράν έχει την μεγάλη ημερομηνία επάνω αριστερά, ενώ ένας περιστρεφόμενος περιφερειακός δακτύλιος δείχνει τον μήνα (με ένα βελάκι στο 6). Στο 9, εκεί όπου συνήθως συναντούσαμε τον δείκτη power reserve υπάρχει τώρα μία retrograde ένδειξη ημέρας της εβδομάδας ενώ το δίσεκτο έτος εμφανίζεται σε ένα μικρό παραθυράκι στο 6.

A. LANGE & SÖHNE – Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”-2

Η ένδειξη φάσης της Σελήνης, η οποία έχει υπολογιστεί με ακρίβεια ώστε να χρειάζεται μία μόνο μικρή διόρθωση κάθε 122,6 χρόνια, περιλαμβάνει έναν σκαλιστό στο χέρι σεληνιακό δίσκο από λευκό χρυσό, ο οποίος προβάλει μέσα από ένα άνοιγμα στο υποκαντράν ων δευτερολέπτων. Εξυπακούεται ότι όλες οι ενδείξεις αλλάζουν ταυτοχρόνως.

A. LANGE & SÖHNE – Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”-3

Θα αναρωτιέστε πού βρίσκεται το tourbillon. Η παρουσία του δηλώνεται με πολύ διακριτικό τρόπο με τη λέξη Τourbillon στο καντράν της ώρας ενώ ο κλωβός του είναι ορατός μόνο από την πίσω πλευρά του ρολογιού. Απαρτίζεται από 69 μέρη, εκτελεί μία περιστροφή γύρω από τον άξονά του κάθε λεπτό και διαθέτει και πατενταρισμένο μηχανισμό stop-seconds καθώς και το αποκλειστικό μπαλανσιέ της Lange με έκκεντρο.

A. LANGE & SÖHNE – Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”-4

Ο μηχανισμός stop-seconds επιτρέπει το ακαριαίο σταμάτημα του tourbillon με το μπαλανσιέ, οποιαδήποτε στιγμή, τραβώντας απλώς προς τα έξω την κορόνα, ώστε να μπορεί κάποιος να ρυθμίσει το ρολόι με ακρίβεια δευτερολέπτου. H γέφυρα του tourbillon έχει μπλε διακοσμήσεις και έχει το σχήμα της χαρακτηριστικής μεγάλης ημερομηνίας της Lange με τον αριθμό 25, που συμβολίζει τα 25 χρόνια του εμβληματικού μοντέλου.

A. LANGE & SÖHNE – Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”-5

O μηχανισμός είναι ο αυτόματος calibre L082.1. Αποτελείται από 624 εξαρτήματα, λειτουργεί με συχνότητα 21.600 ταλαντώσεις ανά ώρα, κουρδίζει με έναν βαρύ κεντρικό ρότορα που περιφερειακά είναι από πλατίνα και έχει ενεργειακή αυτονομία 50 ωρών. Όπως συμβαίνει και με όλες τις συλλεκτικές εκδόσεις Lange 1 της σειράς 25th Anniversary, θα κυκλοφορήσουν μόνο 25 κομμάτια του Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar “25th Anniversary”. Η τιμή του είναι 329.200 €.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή