Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε σε ηλικία 68 ετών ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ύστερα από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Με καταγωγή από τη Χαλκίδα, ο Τάκης Μόσχος βρέθηκε στα 18 του στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει στη Νομική.

Μετά από έξι χρόνια τα παράτησε και έφυγε στη Γερμανία σε μία προσπάθεια να μην καθυστερήσει την κατάταξη στο στρατό. Έφυγε λίγο πριν λήξει η αναβολή του κατά την περίοδο της χούντας.

Εκεί ξεκίνησε να σπουδάζει Κοινωνιολογία, την οποία τελικά παράτησε και ασχολήθηκε με τον πειραματικό κινηματογράφο.

Όπως περιγράφει ο ιστότοπος «Η Μηχανή του Χρόνου», «ο Τάκης Μόσχος στη Γερμανία εκμεταλλεύτηκε το όμορφο παρουσιαστικό του και δούλεψε σε φωτογραφίσεις μόδας ως μοντέλο. Εγκλιματίστηκε πλήρως στο ελεύθερο πνεύμα της εποχής που επικρατούσε στη Γερμανία, σε τέτοιο βαθμό που δυσκολεύτηκε πολύ να ενσωματωθεί στην ελληνική πραγματικότητα, όπως έχει δηλώσει. Στην Αθήνα, επέστρεψε μετά από μία ερωτική απογοήτευση. Χωρίς λεφτά, χωρίς σπίτι γύρισε σε μία πόλη, που κανείς δεν τον γνώριζε. Είχε στο μυαλό του την ιδέα να συνεχίζει να δουλεύει ως μοντέλο, προκειμένου να βγάλει κάποια χρήματα, χωρίς ωστόσο να έχει προγραμματίσει τι θα κάνει στη συνέχεια. Έτσι κυκλοφορούσε με το βιβλίο με τις επαγγελματικές φωτογραφίσεις που είχε κάνει στη Γερμανία για να καταφέρει να δικτυωθεί».

Ο Τάκης Μόσχος ταυτίστηκε με τον ρόλο του Αργύρη της «Γλυκιάς συμμορίας» του Νίκου Νικολαΐδη, ταινία στην οποία υποδύθηκε έναν άνεργο ηθοποιό, που ζούσε στο περιθώριο και την παραβατικότητα.

Εδώ και σχεδόν 18 χρόνια ζούσε μόνιμα στη Σκόπελο όπου και δηµιούργησε την Ερασιτεχνική Θεατρική Οµάδα Σκοπέλου (ΕΘΟΣ), µε σκοπό να διδάξει και αναδείξει τη θεατρική τέχνη, ενώ παράλληλα έκανε µαθήµατα σε παιδιά του Γυµνασίου.

Ένας από τους τελευταίους ρόλους του στο σινεμά ήταν στην ταινία «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2014. Τον Οκτώβριο του 2018 εγκατέλειψε προσωρινά τη Σκόπελο και µετακόµισε στην Κοζάνη, όπου συµµετείχε στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Ρωµαίος και Ιουλιέτα», ως πατήρ Λαυρέντιος.

Στα τέλη Μαρτίου ο ηθοποιός έπεσε σε κώμα μετά από μια νέα σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων και δεν ξύπνησε ποτέ. Έφυγε από τη ζωή σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή