Αγκυρα: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Αγκυρα: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη «Γαλάζια Πατρίδα»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Τamer Zincir της Τουρκίας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου  για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο ίδιος για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στη Γαλάζια Πατρίδα και τόνισε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

«Στις θάλασσες και στον εναέριο μας χώρο που ονομάζουμε Γαλάζια Πατρίδα συνεχίζουμε τις δραστηριότητες μας με μεγάλη ευαισθησία για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Στα πλαίσια αυτά στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» δήλωσε ο Zincir.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας τόνισε πως «δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο το οποίο να μην υπάρχει η Τουρκία. Τονίζουμε για άλλη μια φορά πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει όλα της τα δικαιώματα τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και από τις διεθνείς συνθήκες».

Πηγή: IBNA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή