Συσπειρώνεται γύρω από το Κύπελλο η ΑΕΚ

Συσπειρώνεται γύρω από το Κύπελλο η ΑΕΚ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ εισέρχεται στην τελευταία αγωνιστική εβδομάδα της σεζόν, θέλοντας να την ολοκληρώσει ως τρίτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και, κυρίως, ως Κυπελλούχος Ελλάδος. Προέχει ο αγώνας με τον Λεβαδειακό, αλλά αυτός με τον ΠΑΟΚ για τον τελικό της 11ης Μαΐου είναι ο πλέον καθοριστικός για τους «κιτρινόμαυρους» που γνωρίζουν ότι μια τρίτη συνεχόμενη ήττα από τον «Δικέφαλο του Βορρά» σε έναν τελικό Κυπέλλου θα ισοδυναμεί με… καταστροφή.

Σήμερα θα διεξαχθεί η σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας της αναμέτρησης που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ επανέλαβε την πάγια θέση της περί αγώνων που πρέπει να γίνονται με την παρουσία κόσμου μέσω επίσημης ανακοίνωσης, όμως σίγουρα τα όσα συνέβησαν στους προηγούμενους δύο τελικούς με τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών, προβληματίζουν εκτός από την κυβέρνηση και τις ομάδες. Αλλωστε, η Ενωση έχει ήδη μεγάλες τιμωρίες λόγω επεισοδίων που κόστισαν στην ομάδα τόσο στην Ελλάδα με την αφαίρεση βαθμών έπειτα από επεισόδια στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός, όσο και στην Ευρώπη με την τιμωρία της έδρας λόγω των όσων συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Αγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι παίκτες της ΑΕΚ δείχνουν έτοιμοι να πάρουν μια ποδοσφαιρική ρεβάνς από τον ΠΑΟΚ και το κλίμα στα Σπάτα είναι ιδιαίτερα παθιασμένο για τον μεγάλο αγώνα που έρχεται. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι προπονείται κανονικά εδώ και μερικές ημέρες και θα προσπαθήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό, έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί αν θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου. Αν ο Ουκρανός δείξει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τότε θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα και του τελικού.

Χθες, η προπόνηση ολοκληρώθηκε με δύο προβλήματα για τον Μανόλο Χιμένεθ. Συγκεκριμένα, ο Λούκας Μπογέ έκανε θεραπεία και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ενώ ο Χρήστος Αλμπάνης παρέμεινε κλινήρης λόγω εμπύρετης ίωσης. Ο Αργεντινός κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα της 11ης Μαΐου.

Βράνιες και Αραούχο

Παράλληλα με τα αγωνιστικά, στην ΑΕΚ «τρέχουν» και τα μεταγραφικά, καθώς πέραν των Αθανασιάδη και Ντέλετιτς που έχουν ήδη συμφωνήσει με την Ενωση, φαίνεται πως δρομολογείται και η επιστροφή του Ογκνιεν Βράνιες ως δανεικού από την Αντερλεχτ. Ο Βόσνιος ζητεί περισσότερα χρήματα από αυτά που προσφέρει η ΑΕΚ, όμως εκτιμάται πως η διαφορά θα γεφυρωθεί και ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός θα επιστρέψει στον «Δικέφαλο». Αντίστοιχη προσπάθεια καταβάλλεται και για τον Σέρχιο Αραούχο, το μέλλον του οποίου στη Λας Πάλμας μοιάζει αβέβαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή