«Μαμά κοίτα», ταξιδιωτική πλατφόρμα

«Μαμά κοίτα», ταξιδιωτική πλατφόρμα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εκανα τη ζωή μου επάγγελμα!», λέει η Ελένη Φωτίου με αφορμή τη βράβευση της νέας επιχειρηματικής της προσπάθειας, της πλατφόρμας family friendly τουρισμού Mamakita, στα Tourism Awards 2019. Και είναι ακριβώς έτσι. Οταν η Ελένη, διεθνολόγος που εργαζόταν ως ερευνήτρια και σύμβουλος στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, έκανε το τρίτο της παιδί, η ενασχόληση με την… εξωτερική πολιτική άρχισε να δυσκολεύει. Τότε, άρχισε να ασχολείται με την ταξιδιωτική αρθρογραφία. «Μέσα από τα κείμενά μου, ξαναζούσα τις οικογενειακές μας ιστορίες και κάθε φορά συνειδητοποιούσα πόσο αποκαλυπτικό είναι το ταξίδι με τα μάτια των παιδιών», θυμάται. Οταν το μπλογκ της για ταξίδια με παιδιά, με τίτλο «Μαμά Κοίτα», άρχισε να έχει επιτυχία, ήρθε η ιδέα της ταξιδιωτικής πλατφόρμας.

«Η ιδέα γεννήθηκε όταν συνειδητοποίησα πόσοι φίλοι από το εξωτερικό με συμβουλεύονταν πριν ταξιδέψουν με τα παιδιά τους στην Ελλάδα». Μετά το συναπάντημα με μια εξαιρετική ομάδα, την Ιφιγένεια Λαναρά, σύμβουλο επιχειρήσεων και μητέρα δύο παιδιών, και την Εύη Κατσιγιάννη, νομικό και παιδαγωγό και μητέρα δύο παιδιών, δημιουργήθηκε μια πλατφόρμα παροχής προσωποποιημένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε οικογένειες που επιθυμούν να ταξιδέψουν ανεξάρτητα και μακριά από τον μαζικό τουρισμό στις ομορφιές της χώρας μας. «Με μία πρόταση, γλιτώνουμε τους εργαζόμενους γονείς από την έρευνα και τον χρόνο της προετοιμασίας του ταξιδιού, παρέχουμε ασφάλεια στον σχεδιασμό του και δημιουργούμε μοναδικές εμπειρίες για οικογένειες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην αυθεντική Ελλάδα».

Ο ταξιδιώτης μπορεί να «κλείσει» δραστηριότητες μέσω της πλατφόρμας, οι οποίες προσαρμόζονται στα μέτρα της οικογένειάς του. «Για παράδειγμα, προτείνουμε ένα ταξίδι στη βόρεια Πελοπόννησο σε γονείς οινόφιλους με έμφαση στον αγροτουρισμό και στην οινογνωσία. Ή ένα ταξίδι στην ελληνική μυθολογία. Πεζοπορία για όλη την οικογένεια και δραστηριότητες στο δάσος στο Μαίναλο και slow travel στη Μάνη με μια γερή δόση από Sir Patrick Leigh Fermor και Καζαντζάκη…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή