Αγγλική υπόθεση το Γιουρόπα Λιγκ

Αγγλική υπόθεση το Γιουρόπα Λιγκ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας αγγλικός εμφύλιος, και μάλιστα… λονδρέζικος, είναι πιθανό να προκύψει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αφού χθες οι εκπρόσωποι από το Νησί πήραν προβάδισμα πρόκρισης. Στο Λονδίνο, η Αρσεναλ επικράτησε της Βαλένθια με 3-1 και στη Φρανκφούρτη, η Τσέλσι απέσπασε 1-1 από την Αϊντραχτ.

Το γκολ του Ντιακαμπί «πάγωσε» για λίγο το «Εμιρεϊτς», αλλά δύο γρήγορα γκολ από τον Λακαζέτ στο 18΄ και στο 26΄ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς έγινε ακόμη πιο στέρεο με το τέρμα του Ομπαμεγιάνγκ στις καθυστερήσεις.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί (82΄ Μονρεάλ), Κολάσινατς, Γκεντουζί (58΄ Τορέιρα), Τσάκα, Μέιτλαντ, Νάιλς, Εζίλ (75΄ Μιχιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέτο, Πιτσίνι, Γκαράι, Γκάμπριελ, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Κάρλος Σολέρ (71΄ Βας), Ρονκάλια, Παρέχο, Γκουέδες (71΄ Γκαμειρό), Ροντρίγκο (88΄ Μίνα).

Στη Φρανκφούρτη, η γηπεδούχος μπήκε, όπως συνηθίζει, με ορμή στον αγώνα, σκόραρε με τον Γιόβιτς στο 23΄, αλλά από εκεί και έπειτα το παιχνίδι απέκτησε τον ρυθμό της Τσέλσι. Οι «μπλε» ισοφάρισαν με τον Πέδρο στο 45΄ και παρότι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να σκοράρουν και δεύτερο τέρμα.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Aμπραχαμ, Χασέμπε, Χίντερεγκερ, Ντα Κόστα, Ρόντε, Φερνάντες (73΄ Πασιένσια), Φαλέτ, Γκατσίνοβιτς (92΄ Βίλεμς), Γιόβιτς, Κόστιτς.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Κρίστενσεν, Εμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Λόφτους-Τσικ (82΄ Κόβατσιτς), Πέδρο, Ζιρού, Γουίλιαν (62΄ Αζάρ).

Για πολλοστή φορά κέρδισε τον θαυμασμό φίλων και αντιπάλων ο Λιονέλ Μέσι με την απόδοσή του και τα δύο του γκολ στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Λίβερπουλ, που χάρισε ασφαλές προβάδισμα τριών τερμάτων στους Καταλανούς στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αργεντινός «σκόραρε» και εκτός γηπέδου, με το μήνυμα συμπαράστασης που έστειλε στον Ικερ Κασίγιας μετά το τέλος του αγώνα στο Καμπ Νου. «Θέλω να του στείλω μια μεγάλη αγκαλιά και να του ευχηθώ ταχεία ανάρρωση», έγραψε ο Αργεντινός σταρ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο 37χρονος τερματοφύλακας, πρώην αρχηγός της μεγάλης αντιπάλου Ρεάλ Μαδρίτης, αναρρώνει τώρα σε νοσοκομείο του Οπόρτο από το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη την Τετάρτη, εκτός κινδύνου, ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς, παραμένει άγνωστο κατά πόσον θα ξαναφορέσει τα γάντια του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή