Η MIDO συναντά το Red Bull Cliff Diving World Series

Η MIDO συναντά το Red Bull Cliff Diving World Series

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την 75η επέτειο της συλλογής Ocean Star –η οποία γεννήθηκε το 1944– η MIDO υπέγραψε συνεργασία με το Red Bull Cliff Diving World Series, το υψηλότερου κύρους πρωτάθλημα καταδύσεων στον κόσμο. Η ελβετική μάρκα ωρολογοποιίας και η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση μοιράζονται το ίδιο πάθος και τις ίδιες φιλοδοξίες: να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να καινοτομούν συνεχώς προκειμένου να αγγίξουν την τελειότητα. Δύο κορυφαίοι αθλητές της κατάδυσης από γκρεμό, ο Μεξικάνος Jonathan Paredes και ο Ιταλός Alessandro De Rose, είναι τα δύο νέα μέλη της οικογένειας της MIDO, ενώ ως ιδανικό ρολόι για τους αγώνες επελέγη το Ocean Star Diver 600.

MIDO Ocean Star Diver 600

Η MIDO συναντά το Red Bull Cliff Diving World Series-1

Ένα άρτιο από κάθε άποψη καταδυτικό ρολόι που συνδυάζει υψηλή ακρίβεια με αδιαπραγμάτευτη αξιοπιστία. Έχει πιστοποίηση ISO 6425, είναι αδιάβροχο σε πίεση έως 60 bars (600 m / 1968 ft.) και διαθέτει βαλβίδα ηλίου. Η στιβαρή κάσα του έχει κεραμικό δακτύλιο στη στεφάνη, με χαραγμένους αριθμούς, γεμισμένους με Super-LumiNova Grade X®, ένα καινοτόμο φωτοβόλο υλικό που επιτρέπει την ανάγνωση του χρόνου κατάδυσης με εξαιρετική ακρίβεια σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Η καρδιά του ρολογιού είναι ο εξαιρετικής ακρίβειας και αξιοπιστίας Calibre 80, ένας αυτόματος μηχανισμός με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, ελατήριο από πυρίτιο και εντυπωσιακή αυτονομία 80 ωρών. (Δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα εδώ).

Η MIDO συναντά το Red Bull Cliff Diving World Series-2

Άλματα από τον γκρεμό

Από το 2009 το πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving World Series αποτελεί μια πλατφόρμα για εντυπωσιακές ελεύθερες πτώσεις και καταδύσεις ολοένα και μεγαλύτερης περιπλοκότητας. Σ’ αυτό συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές και τα ανερχόμενα ταλέντα του αθλήματος, ενώ από το 2014 δημιουργήθηκε και το Women’s World Series ειδικά για τις γυναίκες.

Η MIDO συναντά το Red Bull Cliff Diving World Series-3

O Μεξικάνος πρωταθλητής και φίλος της MIDO, Jonathan Paredes, κατέκτησε την τρίτη θέση στον πρώτο αγώνα της σεζόν που έγινε στις 13 Απριλίου στις Φιλιππίνες.

Το 2019, στην 11η σεζόν του, οι κορυφαίοι αθλητές του πρωταθλήματος θα εκτελέσουν ακροβατικές στροφές και φιγούρες από ύψη που αγγίζουν μέχρι τα 27 μέτρα σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 85 χλμ./ώρα χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό και με μόνο τους όπλο τη συγκέντρωση, τις ικανότητες και τον έλεγχο του σώματος τους κατά τη διάρκεια εφτά πολύ απαιτητικών διαγωνισμών σε όλο τον κόσμο. Ο πρώτος αγώνας του Red Bull Cliff Diving World Series 2019 πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου στο ειδυλλιακό τοπίο του El Nido, στο Palawan των Φιλιππίνων. Συμμετείχαν 24 αθλητές από όλο τον κόσμο – 14 άντρες και 10 γυναίκες. Οι επόμενοι αγώνες είναι:

• 12 Μαΐου: Δουβλίνο, Ιρλανδία

• 2 Ιουνίου: Polignano a Mare, Ιταλία

• 22 Ιουνίου: São Miguel, Αζόρες, Πορτογαλία

• 14 Ιουλίου: Μπεϊρούτ, Λίβανος

• 24 Αυγούστου: Mostar, Βοσνία Ερζεγοβίνη

• 14 Σεπτεμβρίου: Μπιλμπάο, Ισπανία

Μία μικρή γεύση από τον ίλιγγο του πρώτου αγώνα Red Bull Cliff Diving World Series 2019 στις Φιλιππίνες στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για τη MIDO και για το Red Bull Cliff Diving εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των ρολογιών MIDO είναι το Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή