Ολος ο Μπερτολούτσι στο πιάτο μας

Ολος ο Μπερτολούτσι στο πιάτο μας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αθηναϊκό κινηματογραφικό φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο τα τελευταία χρόνια απλώνει τη δράση του σε ολόκληρο το έτος, διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Μέχρι τις 8 Μαΐου, ο κινηματογράφος Ιντεάλ θα γεμίσει με τις ταινίες μιας πλήρους ρετροσπεκτίβας, της πρώτης στην Ελλάδα, η οποία έχει ως στόχο να αποτίσει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη και ταυτόχρονα να μυήσει νέους «πιστούς» στο έργο του, με τις ιδανικότερες συνθήκες προβολής. Και οι παλιότεροι, όμως, που έχουν γνωρίσει και αγαπήσει τον Μπερτολούτσι θα μπορέσουν να ξαναθυμηθούν φιλμ που αποτέλεσαν κανονική κινηματογραφική επανάσταση.

Αρχικά, τον επικό και βραβευμένο με 9 Οσκαρ «Τελευταίο Αυτοκράτορα», τη μόνη ταινία στην οποία επιτράπηκαν γυρίσματα μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη της Κίνας. Τον μοναδικό «Κομφορμίστα», ένα αριστούργημα πολιτικού και φιλοσοφικού στοχασμού. Το «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι», ένα από τα πιο τολμηρά και ριζοσπαστικά φιλμ που γυρίστηκαν ποτέ. Κι ακόμα μερικές ανεπανάληπτες μεταφορές λογοτεχνικών έργων, όπως το «Τσάι στη Σαχάρα» του Πολ Μπόουλς και τη «Στρατηγική της Αράχνης» του Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Αυτές μαζί με όλες τις υπόλοιπες δημιουργίες του Ιταλού κινηματογραφιστή θα τις απολαύσουμε σε αποκατεστημένες κόπιες των 35 mm.

​​Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στο aiff.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή