«Τσουγκρίζοντας» με μαθηματικά και νευροεπιστήμη

«Τσουγκρίζοντας» με μαθηματικά και νευροεπιστήμη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όσους διέρρηξαν επίσημα τις σχέσεις τους με την επιστήμη περίπου την εποχή που δοκίμασαν το πρώτο τους κοκτέιλ, για όλους εκείνους που ξεφυλλίζουν καταλόγους μπαρ πολύ συχνότερα από ό,τι επιστημονικά συγγράμματα, αλλά και για όσους δεν μπορούν να αποφασίσουν αν πρέπει να «επενδύουν» τον ελεύθερο χρόνο τους στον εμπλουτισμό των γνώσεών τους ή απλώς να χαλαρώνουν με φίλους, το φεστιβάλ Pint of Science έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στους επιστήμονες και στο ευρύ κοινό με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, κεντρικά μπαρ πέντε ελληνικών πόλεων θα υποδεχθούν νέους και καταξιωμένους ερευνητές, οι οποίοι θα δώσουν σύντομες, εύληπτες ομιλίες για τις τελευταίες ανακαλύψεις στα πεδία της ιατρικής, της νευροεπιστήμης, της ψυχολογίας, της φυσικής, των μαθηματικών, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, της ζωολογίας, της κοινωνιολογίας κ.ο.κ.

Το Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του το 2013 από τη Μεγάλη Βρετανία και σταδιακά κατέκτησε τον κόσμο, θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε μπαρ 24 χωρών, από την Ιταλία έως τη Νότιο Αφρική και από τη Σιγκαπούρη έως την Κόστα Ρίκα, με τη συμμετοχή χιλιάδων επιστημόνων. Το «παρών» στο αθηναϊκό σκέλος της διοργάνωσης (στα μπαρ ΜοΜix, TAF Meerkat, Rabbithole και The Lazy Bulldog Pub) θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο Μανόλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης («Γονίδια και γενωμική: από το DNA στη βιώσιμη ανάπτυξη»), ο καθηγητής ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας («Cannabis Sativa Var Indica: Ασθένεια, ανακούφιση ή θεραπεία;»), ο αρχαιολόγος Γιώργος Κουτσουφλάκης («Οut of the blue. Αρχαιολογικά ναυάγια στο αρχιπέλαγος των Φούρνων») και ο Ομηρος Παπασπηλιόπουλος, καθηγητής Στατιστικής στη Βαρκελώνη («Αγορεύοντας στο Twitter»). Συμμετέχουν, επίσης, ο ερευνητής του «Δημοκρίτου» Γιώργος Γιαννακόπουλος «AI από τα Εργαστήρια στα ποτήρια μας», ο αστροφυσικός Θεοχάρης Αποστολάτος, η ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Παστέρ Ρεβέκκα Μάτσα και πολλοί άλλοι.

​​Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα pintofsciencegr.wixsite.com και στο facebook στη σελίδα pintofscienceGR.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή