Το πρώτο τεστ αντοχών στον ανοικτό στίβο

Το πρώτο τεστ αντοχών στον ανοικτό στίβο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σεζόν του ανοικτού στίβου για τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες αρχίζει παραδοσιακά με τα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Πρωταθλητές που έχουν διακριθεί σε κορυφαίες διοργανώσεις του κόσμου αφήνουν τα μπλουζάκια με το εθνόσημο και φοράνε αυτά των σωματείων τους, προκειμένου να στηρίξουν τους συλλόγους τους. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πριν έρθουν αντιμέτωποι με τους βασικούς αντιπάλους τους.

Οσοι φίλοι του κλασικού αθλητισμού θα βρεθούν αύριο στον Αγιο Κοσμά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε αγωνιστική δράση δύο αθλητές παγκοσμίου επιπέδου. Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Βούλα Παπαχρήστου θα κάνουν τα πρώτα τους άλματα για τη νέα σεζόν αλλά όχι στα αγωνίσματα στα οποία έχουν διακριθεί. Ο 21χρονος θα πάρει μέρος στο τριπλούν και η τριπλουνίστρια στο μήκος. Στον ίδιο όμιλο, θα αγωνιστούν η Ειρήνη και η Αννα Βασιλείου (400 μ.). Τις πρώτες δυνατές κούρσες για τη νέα σεζόν θα προσπαθήσουν να κάνουν η Ραφαέλα Σπανουδάκη αλλά και η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Για την Πεσιρίδου θα είναι ο πρώτος αγώνας μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε τον χειμώνα.

Σήμερα, στον Αγιο Κοσμά θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα 400 μ. ο Παναγιώτης Τριβυζάς. Στα 100 μ. ξεχωρίζουν η Κορίνα Πολίτη και η Κατερίνα Λαφτσή. Στα 400 μ., η Ευαγγελία Ζυγόρη ξεκινάει τη χρονιά με στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων του Μπίντγκοζ, όπως και ο Θάνος Καλάκος (Γ.Σ. Γλυφάδας), ο οποίος θα τρέξει στα 1.500 μ., εκεί όπου έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν τόσο ο Γιώργος Τάσσης όσο και ο Μάριος Αναγνώστου. Στο τριπλούν θα πάρει μέρος ο τριταθλητής Ευρώπης του 2018, ο Δημήτρης Τσιάμης. Θα βρει απέναντί του τους Θανάση Παπαδόπουλο και Ανδρέα Πανταζή. Στο επί κοντώ θα αγωνιστεί η Ελένη Πόλακ, η οποία προέρχεται από καλές εμφανίσεις στον κλειστό και έχει ως στόχο τη συμμετοχή στο παγκόσμιο στην Ντόχα.

Αγώνες διεξάγονται και στη Θεσσαλονίκη όπου θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στις ρίψεις. Θα πάρουν μέρος οι Οδυσσέας Μουζενίδης, Τάσος Λατιφλάρι, Κυριάκος Ζώτος (σφαιροβολία), Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή