Ταϊλάνδη: Η τελετή θεϊκής ενσάρκωσης του νέου βασιλιά (φωτογραφίες)

Ταϊλάνδη: Η τελετή θεϊκής ενσάρκωσης του νέου βασιλιά (φωτογραφίες)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες η τελετή στέψης του 66χρονου Μάχα Βατζιραλονγκόρν, του νέου βασιλιά της Ταϊλάνδης, ο οποίος διαδέχθηκε στον θρόνο τον πατέρα του όταν εκείνο πέθανε τον Οκτώβριο 2016, έπειτα από 70 χρόνια στην εξουσία.

Οι τελετές θα συνεχιστούν ως τη Δευτέρα, ένα γεγονός που δεν έχει ξαναζήσει η Ταϊλάνδη μετά το 1950 οπότε στέφθηκε ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι.

Ταϊλάνδη: Η τελετή θεϊκής ενσάρκωσης του νέου βασιλιά (φωτογραφίες)-1

Η σημερινή τελετή ήταν αφιερωμένη στο «ντεβαράζα», δηλαδή στο να μεταμορφώσει τον νεό βασιλιά σε ενσάρκωση των θεών – και η ώρα έναρξης ξεκίνησε λίγο πριν τις 10:00 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας) – επιλέχθηκε βάσει των άστρων.

Ταϊλάνδη: Η τελετή θεϊκής ενσάρκωσης του νέου βασιλιά (φωτογραφίες)-2
Ταϊλάνδη: Η τελετή θεϊκής ενσάρκωσης του νέου βασιλιά (φωτογραφίες)-3

Η τελετή είναι ένα μίγμα βουδιστικών και βραχμανικών εθίμων και έγινε παρουσία της νέας του συζύγου, της βασίλισσα Σουτίντα, την οποία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Τετάρτη ότι παντρεύτηκε.

Ταϊλάνδη: Η τελετή θεϊκής ενσάρκωσης του νέου βασιλιά (φωτογραφίες)-4

Ένας από τους επίσημους τίτλους που θα λάβει ο νέος βασιλιάς θα είναι ο Ράμα Ι’, ή ο 10ος βασιλιάς της δυναστείας Τσάκρι που ιδρύθηκε το 1782.

Ταϊλάνδη: Η τελετή θεϊκής ενσάρκωσης του νέου βασιλιά (φωτογραφίες)-5
Ταϊλάνδη: Η τελετή θεϊκής ενσάρκωσης του νέου βασιλιά (φωτογραφίες)-6

Κανένας εστεμμένος δεν έχει προσκληθεί στις τελετές αυτές, «όπως προστάζει η παράδοση», διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Αύριο Κυριακή ο Βατζιραλονγκόρν θα παρελάσει πάνω σε ένα χρυσό φορείο που θα κρατούν στρατιώτες στους δρόμους της Μπανγκόκ. Τη Δευτέρα θα εμφανιστεί σε ένα από τα μπαλκόνια του παλατιού και θα δεχθεί ξένους διπλωμάτες.

Ταϊλάνδη: Η τελετή θεϊκής ενσάρκωσης του νέου βασιλιά (φωτογραφίες)-7
Ταϊλάνδη: Η τελετή θεϊκής ενσάρκωσης του νέου βασιλιά (φωτογραφίες)-8

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή