Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7 η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου , οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στο νομοσχέδιο των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή ενώ τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσουν αύριο το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομιών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

Επίσης στη σύσκεψη έγινε εκτενή συζήτηση για το πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων και των κοινωνικών δαπανών σύμφωνα με το δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει για το 2019.

Η κυβέρνηση εξετάζει σειρά μέτρων πριν καταλήξει στο βέλτιστο δυνατό μείγμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή