Το Ισραήλ βομβάρδισε τα γραφεία του Anadolu στη Γάζα (βίντεο)

Το Ισραήλ βομβάρδισε τα γραφεία του Anadolu στη Γάζα (βίντεο)

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνεται η βία στη Λωρίδα της Γάζας όπου από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε αεροπορικές επιδρομές, ως αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Από τους βομβαρδισμούς έχουν χάσει μέχρι αυτή τη στιγμή τη ζωή τους ένα νήπιο – ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 14 μηνών – η μητέρα του και ένας ακόμα Παλαιστίνιος ένοπλος ενώ το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στη Λωρίδα της Γάζας χτυπήθηκε από αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σήμερα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπληξαν το κτίριο, αφού προηγουμένως οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν βάλει με προειδοποιητικά πυρά. Από τον βομβαρδισμό του κτιρίου, δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Τούρκοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση αυτή. Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ανέφερε ότι το πλήγμα στα γραφεία του Anadolu ήταν «μια προσπάθεια να ξεφορτωθούν τους μάρτυρες, μια προετοιμασία για σφαγές στη Γάζα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τις επιθέσεις στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι «ακόμη και αν είμαστε οι μόνοι στον κόσμο, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Παλαιστίνη».

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, καταδίκασε την επίθεση αυτή «στόχος της οποίας είναι να συγκαλυφθούν τα νέα εγκλήματα» του Ισραήλ, όπως είπε.

Οι συγκρούσεις αυτές, οι χειρότερες εδώ και πολλές εβδομάδες, σημειώνονται μία ημέρα μετά τις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων στη Γάζα, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις Παλαιστίνιοι από βομβαρδισμό των ισραηλινών δυνάμεων,  μετά τον τραυματισμό δύο Ισραηλινών στρατιωτών από πυρά. Οι δύο Παλαιστίνιοι ήταν μέλη της Χαμάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή