Κύπρος: Και με υπόθεση βιασμού συνδέεται ο «Ορέστης»

Κύπρος: Και με υπόθεση βιασμού συνδέεται ο «Ορέστης»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που οι έρευνες για εντοπισμό των σορών των θυμάτων της υπόθεσης «Ορέστη» συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, τέθηκε ξανά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Οι σημερινές έρευνες θα συνεχιστούν και με την χρήση της ρομποτικής κάμερας. Συγκεκριμένα, η κάμερα θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια συγκεκριμένα στίγματα που έδειξε το σόναρ, ενώ το υλικό που κατέγραψε χθες στην «Κόκκινη Λίμνη» αξιολογείται.

Λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής, άρχισε την σάρωση της λίμνης και το σύστημα σόναρ πάνω στην βάρκα της ΕΜΑΚ και σύμφωνα με πληροφορίες, σηματοδοτήθηκαν νέα σημεία, μετά από αξιολόγηση των δεδομένων του συστήματος σόναρ.

Το Σάββατο ο Μεταξάς επανασυνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του βιασμού και της άσεμνης επίθεσης. Δεν παρουσίασε ένσταση, συμφωνόντας με την ανανέωση της κράτησης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της είναι αλλοδαπή. Η ίδια επικοινώνησε με την πρώην σύζυγο του υπόπτου και την ενημέρωσε για το περιστατικό. Ο βιασμός φέρεται ότι έγινε στην επαρχία της Λευκωσίας, με τον 35χρονο να μην παραδέχεται ότι βίασε την κοπέλα.

Στις 30 Απριλίου κατήγγειλε στις αρχές, ότι το 2017 ο 35χρονος την είχε βιάσει, αφού πρώτα της είχε υποσχεθεί να την φωτογραφίσει ως μοντέλο. Ο 35χρονος κατηγορείται ότι βίασε την άτυχη κοπέλα μέσα στο αυτοκίνητο του, ενώ κινηματογραφούσε τον βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.

Για πρώτη φορά ακούγεται στο δικαστήριο αίτημα για κράτηση του σχετικά με υπόθεση βιασμού. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Νεόφυτος Σιάηλος, Ανώτερος Υπαστυνόμος και υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο οποίος καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας, η έκτη υπόθεση αφορά τον φερόμενο βιασμό γυναίκας από τον κατηγορούμενο στην Λευκωσία.

Η Αστυνομία ζήτησε την ανανέωση της κράτησής του Μεταξά για άλλες οκτώ μέρες. Ο ίδιος συμφώνησε με το αίτημα, συγκεκριμένα απαντώντας με «μάλιστα». Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος παρουσιάστηκε στην αίθουσα χωρίς δικηγόρο υπεράσπιση, ενώ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο 

Δρακόντεια είναι ξανά τα μέτρα ασφαλείας έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, με τα μέλη της Αστυνομίας να ζητούν εξακρίβωση των στοιχείων των δημοσιογράφων.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή