Βόλεϊ: Αγγίζει τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Βόλεϊ: Αγγίζει τον τίτλο ο Ολυμπιακός

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προβάδισμα στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος στο βόλεϊ απέκτησε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά «άλωσε» την έδρα του ΠΑΟΚ νικώντας με 3-1 (25-23, 21-25, 17-25, 15-25) και την Πέμπτη στου Ρέντη θα διεκδικήσει τη νίκη που χρειάζεται για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Πρωταγωνιστές για τους «ερυθρόλευκους» ήταν οι Ραουβέρντινκ, Αλεξίεφ, και Σμιτ.

Στο πρώτο σετ, ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Κλαπβάικ έδειξε στοιχεία ότι θα κατάφερνε να κάνει το 1-1 στη σειρά των τελικών. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει (9-9) αλλά οι φιλοξενούμενοι υπερείχαν σε σερβίς και επίθεση, και έκαναν το 1-1.

Στο τρίτο σετ οι ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι το 12-12 αλλά δύο λάθη παικτών του ΠΑΟΚ έδωσαν στην ευκαιρία στους «ερυθρολεύκους» να ξεφύγουν με δύο πόντους και ο Αλεξίεφ διεύρυνε τη διαφορά σε τρεις. Από εκεί και πέρα στο κλειστό ήταν σαν να υπήρχε μόνο η ομάδα του Ολυμπιακού. Με πρωταγωνιστές τους Σμιτ, Αλεξίεφ και Ανδρεάδη οι «Πειραιώτες» έκαναν το 2-1.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ, με τους «οικοδεσπότες» να μην μπορούν να αντιδράσουν και να μη θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το Κύπελλο στην Κρήτη. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε από την αρχή του σετ και παρότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ μείωσαν σε 10-11 δεν κατάφεραν να περάσουν μπροστά.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, νίκησε δίκαια. Μας πίεσε πολύ στο σερβίς και χάσαμε τη μάχη στις άκρες. Το θέμα είναι πως τα παιδιά πιστεύουν στην ανατροπή. Πιστεύουν πως μπορούν να νικήσουν στην έδρα του Ολυμπιακού για να έρθουμε πάλι εδώ σε τέταρτο αγώνα», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιούρι Φιλίποφ, ενώ ο λίμπερο του Ολυμπιακού, Γιώργος Στεφάνου, τόνισε: «Aργήσαμε να μπούμε στον αγώνα αλλά βρήκαμε ρυθμό. Κάναμε το δεύτερο βήμα. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου Αλεξίεφ και Κουμεντάκη που τα έδωσαν όλα».

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ: 41 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 7 άσοι και 23 λάθη, και του Ολυμπιακού: 59 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 3 άσοι και 28 λάθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή