Κατάθεση Λυκουρέζου για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Κατάθεση Λυκουρέζου για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική του εκδοχή κατέθεσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τα περιστατικά που οδήγησαν στη σύλληψή του πριν από τις γιορτές του Πάσχα, εξεταζόμενος χθες ως μάρτυρας στη δίκη για τη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που αντιμετώπισε κατηγορίες για αθέμιτες πρακτικές με την αξίωση χρημάτων από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, στη χθεσινή του κατάθεση υπήρξε αρνητικός για όσα του έχουν αποδοθεί, επαναλαμβάνοντας όσα είχε υποστηρίξει και στο υπόμνημά του ενώπιον του ανακριτή.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις μαρτύρων, δικηγόρων που ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση της σφοδρής αντιδικίας Φλώρου – Αντωνόπουλου, που έχουν κάνει λόγο για διεκδίκηση μεγάλων ποσών εκ μέρους του από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, ο γνωστός δικηγόρος παραδέχθηκε πως το μόνο ποσό που ζήτησε από τον Φλώρο ήταν 200.000 ευρώ ως δικηγορική αμοιβή.

Ο Αριστείδης Φλώρος πέραν της υπόθεσης της Energa είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου και πελάτη του Λυκουρέζου, Γιώργου Αντωνόπουλου. Πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής σε δεύτερο βαθμό, κατά την κατηγορία που αποδόθηκε πρόσφατα στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο γνωστός ποινικολόγος είχε ζητήσει χρήματα έως και 2 εκατ. ευρώ για να πείσει τον πελάτη του, δικηγόρο Αντωνόπουλο, να ρίξει τους τόνους, ώστε ο Φλώρος να πέσει «στα μαλακά».

Στο δικαστήριο χθες ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατέθεσε ότι πράγματι γινόταν προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις ανάμεσα στον Φλώρο και τον Αντωνόπουλο». «Το ομολογώ», ανέφερε, «ότι στο τέλος του Αυγούστου 2017 ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης, προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή». Σχετικά με τον πελάτη του, δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, πρόσθεσε ότι ενώ ήθελε την καταδίκη των ενόχων για την απόπειρα εις βάρος του, εντούτοις ήταν φοβισμένος και έτσι εξήγησε το γεγονός ότι διατηρούσε επικοινωνίες με τους Αλβανούς μαφιόζους που είχαν αποπειραθεί να τον σκοτώσουν.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, για τον οποίο συνάδελφοί του καταθέτοντας ως μάρτυρες έχουν αναφέρει τα περί χρημάτων, αρνήθηκε τις καταθέσεις αυτές και επέμεινε μόνον στα της δικηγορικής αμοιβής και της προσπάθειας που είχε καταβληθεί να βρεθεί κάποια λύση στην αντιδικία Φλώρου – Αντωνόπουλου, χωρίς, όπως είπε, να γίνεται διαπραγμάτευση για τις καταθέσεις των Αλβανών κακοποιών που κατηγορούνται ότι έκαναν την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Αντωνόπουλου.

Πάντως, στη δίκη για τη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, για την οποία κατηγορούνται μέλη της μαφίας των Αλβανών κακοποιών, έχουν καταθέσει και άλλοι δικηγόροι που είχαν εμπλακεί ως συνήγοροι στην υπόθεση Φλώρου – Αντωνόπουλου, οι οποίοι έχουν εξεταστεί και στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από ειδικό εφέτη ανακριτή, που έχει αναλάβει τις έρευνες για τη δράση των Αλβανών κακοποιών.

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αποκαλυπτικός ήταν στην κατάθεσή του ο αρχιφύλακας του Κορυδαλλού, Αντώνης Αραβαντινός, που μίλησε μαζί του τρεις ώρες πριν δολοφονηθεί. Ο Αντώνης Αραβαντινός κατέθεσε ότι ο αείμνηστος Ζαφειρόπουλος, που ήταν δικηγόρος του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, του εμπιστεύθηκε ότι «ο Φλώρος κινδυνεύει από άλλους δικηγόρους και ότι γίνεται παζάρι», ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις απειλές που είχε δεχθεί ο ίδιος από Αλβανό μαφιόζο, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να περιγράψει την άθλια κατάσταση των φυλακών και την ασυδοσία των μαφιόζων, λέγοντας ότι στις φυλακές τα κινητά βρίσκονται σε αφθονία και ότι όλοι κυκλοφορούν με ένα handsfree.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή