Ανεβάζει ταχύτητα η Trastor για αγορές καταστημάτων, γραφείων

Ανεβάζει ταχύτητα η Trastor για αγορές καταστημάτων, γραφείων

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 53 εκατ. ευρώ έχει πραγματοποιήσει ήδη από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα η Trastor ΑΕΕΑΠ, ξεπερνώντας ήδη το σύνολο των κεφαλαίων που τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 και ανήλθαν σε περίπου 40 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης του επενδυτικού της προγράμματος, η διοίκηση της εισηγμένης δρομολογεί την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 41,77 εκατ. ευρώ, με την έκδοση 52.211.599 νέων κοινών ονομαστικών, ονομαστικής αξίας 0,50 εκάστη. Η τιμή διάθεσης θα είναι 0,8 ευρώ ανά μετοχή με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμμετοχή αμφότερων των μεγαλομετόχων της εταιρείας, δηλαδή τόσο της αμερικανικής Varde Partners όσο και της ίδιας της Τράπεζας Πειραιώς. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της επικείμενης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας στις 9 Μαΐου.

Ηδη, η εταιρεία θα διαθέσει 11,3 εκατ. ευρώ από το ποσό που θα αντληθεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την απόκτηση τεσσάρων νέων ακινήτων, τρία εκ των οποίων θα αποκτηθούν από τον όμιλο Πειραιώς. Πρόκειται κυρίως για εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Γλυφάδας και του Πειραιά, αλλά και για οριζόντιες ιδιοκτησίες γραφείων. Τα τρία ακίνητα του ομίλου Πειραιώς αναμένεται να αποκτηθούν, καθώς η Trastor πλειοδότησε σε σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Πειραιώς Real Estate τον προηγούμενο Ιανουάριο, στον οποίο συμμετείχαν επίσης τα επενδυτικά funds Brook Lane Capital και Dromeus Capital.

Στην περίπτωση των καταστημάτων, δύο βρίσκονται στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Αγγ. Μεταξά στο κέντρο της Γλυφάδας, με την προσφερόμενη επιφάνεια να είναι της τάξεως των 207 τ.μ. και 541 τ.μ. Πρόκειται για ακίνητα, που μεταξύ άλλων, είναι μισθωμένα στον όμιλο Καλογήρου και στον όμιλο της Follie-Follie, καθώς εκεί φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος κατάστημα της αλυσίδας Juicy Couture. Το κατάστημα των 541 τ.μ. βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγγέλου Μεταξά 18 και Γρ. Λαμπράκη 19 και θα αποκτηθεί αντί ποσού 5,63 εκατ. ευρώ. Το έτερο κατάστημα των 207 τ.μ. βρίσκεται στη συμβολή των Γρ. Λαμπράκη 16 και Μεταξά και θα αποκτηθεί αντί ποσού 1,9 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, το κατάστημα στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου, Σωτήρος Διός 29 και Πραξιτέλους στον Πειραιά θα αποκτηθεί αντί ποσού 1,46 εκατ. ευρώ. Στο παραπάνω «πακέτο» ακινήτων περιλαμβάνεται και μια οριζόντια ιδιοκτησία γραφείων στη λ. Κηφισίας 49 στο Μαρούσι, αντί ποσού 2,3 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, χθες, η εισηγμένη ανακοίνωσε και την ολοκλήρωση της απόκτησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Grupo Dolphin αντί ποσού 27,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επενδυτική κίνηση της Trastor, καθώς θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της τέσσερα αυτοτελή κτίρια γραφείων συνολικής επιφάνειας 21.700 τ.μ. σε Αθήνα, Μαρούσι, Κηφισιά και Αργυρούπολη. Μεταξύ αυτών, κτίριο γραφείων 8.000 τ.μ. στην Κηφισιά, όπου στεγάζονται, μεταξύ άλλων, τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Μαΐλλη, κτίριο γραφείων στη λεωφ. Βασ. Σοφίας, που μισθώνει η Τράπεζα Πειραιώς, ένα ακόμα κτίριο στην οδό Γραβιάς στην Αργυρούπολη, όπου στεγάζεται η ISI Eλλάς, η οποία είναι εκ των βασικών υπεργολάβων του αμερικανικού αμυντικού κολοσσού της Lockheed Martin, όπως επίσης και κτίριο γραφείων στο Μαρούσι, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου στεγάζεται η εταιρεία Lola.

Πέραν των παραπάνω ακινήτων, πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η απόκτηση δύο κτιρίων γραφείων της Prometheus Gas του ομίλου Κοπελούζου στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Το ύψος της σχετικής συναλλαγής ανήλθε σε 12 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή