Κυρ. Μητσοτάκης: «Σε μόνιμη ξεκούραση ο Αλ. Τσίπρας»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Σε μόνιμη ξεκούραση ο Αλ. Τσίπρας»

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ειρωνική αποστροφή ότι οι πολίτες θα στείλουν σύντομα τον Αλέξη Τσίπρα σε «μόνιμη ξεκούραση» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με την αποκάλυψη των καλοκαιρινών διακοπών του πρωθυπουργού στο σκάφος του Περικλή Παναγόπουλου – τις οποίες είχε κρατήσει μυστικές το Μαξίμου. Εξάλλου, κατά τη σημερινή νέα παρέμβασή του στη Βουλή –όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει τη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης– ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί στον πρωθυπουργό τόσο για την υποκρισία του όσο για το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα».

«Θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες τρεις μέρες στη Βουλή να μιλήσουμε για όλα και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποια είναι τα πραγματικά διλήμματα της επόμενης εκλογικής κάλπης. Ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τους Πολάκηδες, ποιος θέλει να πάει τη χώρα μπροστά και ποιος πίσω… Τώρα, για τον κ. Τσίπρα επειδή άκουσα αυτά τα οποία μου είπατε, δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Τον είδα πολύ αγχωμένο, πολύ στενοχωρημένο. Μάλλον χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Μην ανησυχείτε, όμως: θα τον στείλετε για μόνιμη ξεκούραση μετά τις εκλογές», ήταν το σχετικό σχόλιο του προέδρου της Ν.Δ. κατά τη χθεσινή περιοδεία του στη Χαλκίδα, απ΄όπου επανέλαβε ότι «η πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα έχει ήδη δρομολογηθεί». «Γιατί άραγε ντράπηκε πέρυσι και πρόπερσι να ενημερώσει τους πολίτες ο κ. Τσίπρας που κάνει διακοπές; Τώρα αποκαλύφθηκε ο λόγος», έλεγαν από την Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «κρύβεται τα τελευταία καλοκαίρια διότι προφανώς αντιλαμβάνεται ότι το να κάνει δωρεάν χλιδάτες διακοπές σε μια θαλαμηγό που του παραχωρεί δωρεάν ένας επιχειρηματίας καταστρέφει το προφίλ του λαϊκού ηγέτη που παριστάνει». Σε κάθε περίπτωση, για την Πειραιώς αποτελεί μείζον ζήτημα το γεγονός ότι το Μαξίμου απέκρυψε τις πρωθυπουργικές διακοπές και δη στη θαλαμηγό, και θεωρεί «αδιανόητο» να εξαφανίζεται ο πρωθυπουργός και κανένας να μην ξέρει πού βρίσκεται, κάτι που, όπως έλεγαν, συμβαίνει μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες.

«Ασύλληπτη υποκρισία»

Το πολιτικό και ηθικό ζήτημα αναμένεται, πάντως, να αναδείξει ο κ. Μητσοτάκης και κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή, θυμίζοντας ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που διατείνεται εδώ και χρόνια ότι έχει το «ηθικό πλεονέκτημα». «Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Τσίπρας πήγε με το “Odyssey” στην Ιθάκη. Αφού έκανε το διάγγελμα που υβρίζει τον κ. Παπαδήμο, τους τραπεζίτες και την ελίτ που “χρεοκόπησε τη χώρα’’, συνέχισε τα μπάνια του στα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Η λέξη υποκρισία έχει χάσει κάθε νόημα για τον κ. Τσίπρα», σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης (ΣΚΑΪ), τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «είναι εκτεθειμένος ποινικά, πολιτικά και ηθικά». Για «ασύλληπτη υποκρισία» έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας. «Μας θεωρεί όλους ιθαγενείς της υποσαχάριας Αφρικής; Πώς μπορεί να τα αντέχει μια πολιτισμένη χώρα αυτά ως στοιχεία συμπεριφοράς του πρωθυπουργού;», σημείωσε χαρακτηριστικά (ρ/σ ΘΕΜΑ).

Την ίδια ώρα, και παρά την τριήμερη σύγκρουση που εκκινεί σήμερα στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων της Ν.Δ. ενόψει της 26ης Μαΐου. Στο Μοσχάτο εξετάζεται η ιδέα μιας συνέντευξης Τύπου (στα πρότυπα της ΔΕΘ) μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να εξυπηρετηθεί αυτή η στόχευση. Χθες, από τη Χαλκίδα επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν είναι κατά των επιδομάτων, όμως, «δεν οραματιζόμαστε μια Ελλάδα μόνο των επιδομάτων». «Θέλω να ανταμείψω την εργασία, να δημιουργήσω θέσεις απασχόλησης, να δώσω κίνητρα στους επιχειρηματίες να επενδύσουν και πάλι», τόνισε, ενώ σε συζήτησή του με τους εργαζομένους των Ναυπηγείων Χαλκίδας, σημείωσε ότι «θέλουμε να πηγαίνουν καλά οι επιχειρήσεις για να μπορούν να στηρίζουν τους εργαζομένους» και ότι περισσότερες επενδύσεις σημαίνουν «περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή