Μπάρες από σοκολάτα γάλακτος και φράουλες

Μπάρες από σοκολάτα γάλακτος και φράουλες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: περίπου 2 ώρες

 

Υλικά για 12-14 μπάρες

  • 200 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες
  • 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 70 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρά κομμάτια
  • μπόλικη τρούφα για επικάλυψη

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δεν χρειάζεται να λιώσει όλη –  μπορούμε να αφήσουμε λίγα κομμάτια). Ζεσταίνουμε ελαφρώς τον πολτό φράουλας και τον αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία του, τόσο που να το αισθανόμαστε στα χείλη ζεστό, αλλά όχι καυτό (40°C). Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και ενσωματωθεί.

Συνεχίζουμε την ομογενοποίηση με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο λεία και απαλή υφή.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο τσέρκι (ή σε ταψάκι ή σε επίπεδο τάπερ, επενδεδυμένα με διάφανη μεμβράνη ή λαδόκολλα, για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα).

Αφήνουμε κατά μέρος για περίπου 2 ώρες, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμες μπάρες. Τις ακουμπάμε σε τρούφα, γυρίζοντάς τες έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Τις διατηρούμε σε πιατέλα, καλά σκεπασμένες με μεμβράνη.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή